








Muhtar kendini hizmete adamýþ
MUHTARI EN ÇOK ÜZEN CAMÝNÝN RUHSATINI ALAMAMIÞ OLMASI
CAMÝ RUHSATI ALAMAMASI MUHTARI ÜZMÜÞ
Sivas ‘ýn Yýldýzeli ilçesine baðlý Kalýn Beldesi Zafer Mahallesi Muhtarý ayný zamanda Kalýn Beldesi Tarým Kalkýnma Kooperatifi Baþkaný olan Beþir Koç,mahallesinde baþarýlý çalýþmalarýnýn sonucunu kendisini iki dönem muhtar seçenlere baðlýyor.Muhtar Koç, ilk göreve baþladýðý gün mahallesinin tüm sorunlarýný çözmüþ.
Bununla da yetinmeyen Zafer Mahallesi Muhtarý Beþir Koç çok sevdiði BBP lideri merhum Muhsin Yazýcýoðlu anýsýna köyünün beldesinin giriþinde bulunan 12 dönümlük geniþ bir alana diktiði 6 bin adet çam fidanla ormanlýk bir alan oluþturmuþ.Muhtar Beþir Koç, oluþturduðumuz ormanlýk bölgeye merhum lider Muhsin Yazýcýoðlu’nun adýný vereceðiz dedi.
Muhtar Koç, Zafer Mahallesinde yaptýðý çalýþmalar ile ilgili olarak þu açýklamalarda bulundu.”Mahallemizin nüfusu 500 kiþiden oluþan oldukça kalabalýk bir mahalledir.Belde ve mahallem için kendimi hizmete adadým.Halk ile birlik ve beraberlik içerisinde çalýþýyoruz.Çalýþmalarýmýzýn içerisinde yeþile de önem veriyoruz.Bu çalýþma kapsamý içerisinde beldemizin giriþinde bulunan 12 dönümlük alana 6 bin adet çam fidaný dikerek beldemizin ve mahallemizin daha da yeþile bürünmesine olanak saðladýk.Benim Sivaslý hemþerilerimden isteðim kendilerinden bu alana çam dikerek katkýda bulunmalarý için davet ediyorum.En azýndan herkes bir adet çam fidaný alýr ve 05454919750 nolu telefonu arayýp müracaat etme zahmetinde bulunurlarsa gider hemþerilerimden katkýda bulunmak için aldýklarý çam fidanýný yerinden alarak bölgemizde oluþturduðumuz alana dikimini saðlarýz.
Diðer yandan yine bu bölge üzerinde bulunan en yüksek tepeye 20 metre yüksekliðinde direk dikerek 7.5 metre uzunluðunda ve 5 metre geniþliðinde olan bayraðýmýzý göndere çektik”dedi.Muhtar Beþir Koç,kendini en çok üzen konunun ise mahallesine 2005 yýlýnda yapýmýna baþladýklarý ve 2007 yýlýnda ibadet için hizmete açtýklarý Þeyh Edebali Camiinin ruhsatýnýn kendilerine verilmemesinin olduðunu belirterek, camiinin ruhsatýný almak için çalýþýyoruz. Camiinin belediye ye devir edilmesiyle ortaya bir anda ruhsat sorunu çýktý.
Kalýn Belediyesi ile Cami Derneði arasýnda kaldýk iþler Arap saçýna dönerek içinden çýkýlmaz bir hal aldý.Biz yaptýðýmýz çalýþmalar ve hayýrsever vatandaþlarýn katkýlarýyla beldemiz ve mahallemize güzel bir camii kazandýrdýk.Bizim yetkililerden tek isteðimiz bu camiinin ruhsatýnýn bir an önce verilmesidir”dedi.Muhtar Koç,ben bu konuda üzerime düþen fedakarlýðýn fazlasýný yapmaya hazýrým yeter ki cami ruhsatýna kavuþalým þeklinde konuþtu.
AVAM HABER COM
MERCEK HABER GAZETESÝ
KALIN-YILDIZELÝ-SÝVAS
HAYRETTÝN ÖZTEMÝZ












