








Bilindiði üzere Hipertansiyon kalp ve damar hastalýklarý risk faktörleri arasýnda en önde gelen ve yaygýn olanýdýr. Hipertansiyon tüm dünyada olduðu gibi ülkemizde de oldukça yaygýn bir halk saðlýðý sorunudur. En sýk görülen komplikasyonlarý koroner kalp hastalýðý ve inmedir.
Dünya Hipertansiyon Birliði tarafýndan 2005 yýlýndan itibaren 17 Mayýs günü ‘’Dünya Hipertansiyon Günü’’ olarak ilan edilmiþtir. Her yýl deðiþik etkinliklerle toplumun hipertansiyon konusunda bilinç düzeyinin arttýrýlmasý hedeflenmektedir.
2010 yýlý etkinliklerinde Saðlýk Bakanlýðýnýn desteðinde Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalýklarý Derneði ile birlikte yürütülen ‘’TÜRKÝYENÝN TANSÝYONUNU ÖLÇÜYORUZ’’ projesi ile sürdürülecektir. Bu kapsamda aralarýnda Sivas’ýnda bulunduðu 4 ilde;
11 MAYIS 2010 – SÝVAS KONGRE BÝNASI YANI,
Hipertansiyon TIR’ý burada 09.00–17.00 saatleri arasýnda tansiyon ölçümleri yapacak ve eðitimler verecektir.
Yapýlacak kampanya ile kiþilerin tansiyonunun ölçülmesi, tansiyon yüksekliðinin farkýnda olmayanlarýn bu konuda bilgilendirilmesi, hipertansiyonun önlenebilir ve kontrol edilebilir bir sorun olduðunun anlatýlmasý amaçlanmaktadýr.
AVAM HABER COM
MERCEK HABER GAZETESÝ
SÝVAS
HAYRETTÝN ÖZTEMÝZ












