








DDK, Turgut Özal’ýn ölümünün “doðal” olduðunu tespit ederken, helikopter kazasý sonucunu hayatýný kaybeden Yazýcýoðlu’nun ölümünü ise þüpheli buldu.
Köþk, helikopter kazasýyla ilgili raporunun özetini bu hafta açýklamayý planlýyor.
ÖZAL ÝÇÝN BELGE YOK, ÝDDÝA VAR
Cumhurbaþkaný Abdullah Gül’ün talimatý üzerine harekete geçen DDK, Turgut Özal ve Muhsin Yazýcýoðlu’nun ölümü ile ilgili soruþturma baþlatmýþtý. Yazýcýoðlu’nun ölümüyle ilgili yaklaþýk bir yýl önce baþlatýlan soruþturma tamamlandý. Raporu da Gül’e sunuldu. Rapor, iþleme konulmasý için diðer kamu kurumlarýna da gönderildi. Özal’ýn ölümüyle ilgili baþlatýlan soruþturma ise, rapor yazým aþamasýnda bulunuyor. Soruþturma kapsamýnda, Özal’ýn yakýn çevresinin ve doktorlarýn ifadelerine baþvuruldu. Soruþturmada, Özal’ýn “zehirlendiðine” yönelik bir bilgi ve belgeye ulaþýlamadý. Bu iddia, sadece tanýklarýn ifadelerinde yer aldý. Bu nedenle, DDK’da yapýlan soruþturma sonucunda Özal’ýn ölümünün “doðal” olduðu yönünde görüþ birliðine varýldý.
YENÝ BÝLGÝ VE BELGELERE ULAÞILDI
Gül, 2010 yýlý baþýnda Muhsin Yazýcýoðlu’nun da aralarýnda bulunduðu 6 kiþinin hayatýný kaybettiði helikopter kazasýnýn araþtýrýlmasý talimatýný vermiþti. Söz konusu araþtýrma tamamlandý. Kazayý, uzmanlardan oluþan bir ekiple inceleyen DDK, Yazýcýoðlu’nun ölümünü þüpheli buldu. Kazanýn ardýndan, Sivil Havacýlýk Genel Müdürlüðü tarafýndan yapýlan kaza yeri incelemelerinde kazanýn, “hava koþullarýndan” ve “pilotaj hatasýndan” kaynaklandýðý tespit edilmiþti.
Köþk ise, kazanýn oluþu konusunda, “bilinenlerin dýþýnda” yeni bilgi ve belgelere ulaþtý. Köþk kaynaklarý, kazayla ile ilgili elde edilen yeni bilgi ve belgelerin, helikopterin düþüþü konusunda yeni soru iþaretlerini de gündeme getirdiðini bildirdiler. Kaynaklar, raporda yer alan bilgilerle birlikte, kaza için yeniden soruþturma açýlmasýnýn gündeme gelebileceðini kaydettiler.
MECLÝS DE ÞÜPHELÝ BULMUÞTU
Öte yandan, Yazýcýoðlu’nun hayatýný kaybettiði helikopter kazasý için oluþturulan TBMM Araþtýrma Komisyonu da, kazayý þüpheli bulmuþtu. Komisyonun hazýrladýðý raporda, kazanýn olduðu yerin kazadan hemen sonra tespit edilmesine raðmen, olay yerinden 20 kilometre uzaklýktaki bir baþka bölgenin 9 kez arandýðý ifade edilmiþti. Köþk’ün raporunda, kaza yerinin bulunamamasý ile ilgili de ayrýntýlý bilgilerin yer aldýðý kaydedildi.
115 KM UZAKTA BULUNDU
25 Mart 2009’da Kahramanmaraþ mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine katýlmak için bindiði helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayý düþtü. Kazada Yazýcýoðlu’nun yaný sýra gazeteci Ýsmail Güneþ, BBP Sivas il Baþkaný Erhan Üstündað, BBP Sivas il baþkan yardýmcýsý Murat Çetinkaya ve pilot Kaya Ýstektepe hayatýný kaybetti.
Kaynak: Star












