Kayýtlý Reklam Bulunamadý

20 Mayýs 2012, Pazar
Seri Ýlan
Kategori: Yok
Foto Galeri

Ýzlenme: 23738

Ýzlenme: 1913

Ýzlenme: 2143

Ýzlenme: 2613
 
Reklam




 



Kayýtlý Reklam Bulunamadý
  Ana Sayfa        Medya
Baþbakan ýn yüreði var
Kim ne derse desin ben Erdoðan ýn, ülkenin üzerinden, bu tür kanlý ve karanlýk bagajlarý, en azýndan kendi insanlýk hassasiyeti üzerinde titremesi sebebiyle, kaldýrmak için çaba sarf edeceðine inanýyorum.
11 Subat 2011, Cuma  01:57 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
 
 
 
 
 
 
Evet, bir ülkenin hukuk devleti olmasý çok önemli, her þeyin hukukun garantisi altýnda olmasý çok önemli, ama hukukun yanýnda ülkeyi yönetenlerin yüreðinin olmasý da çok önemli. Hani belki de hukuku yürek, yüreði hukuk beslemeli denebilir.

Demek istiyorum ki, hukuk olabilir ama kitabýna uydurmak da mümkün olur hukuk içinde. Türkiye´de çoðu zaman olduðu gibi. Ýþte orada yürek, yani insanlýk, yani vicdan devreye girmeli ve "Müftüler fetva verse bile (hukukçular göz yumsa bile)sen kalbine danýþ" yüce sözü hatýrlanmalý.

Baþbakan son grup konuþmasýnda, 2004´te meydana gelen bir kayýp genç olayýndan yola çýkarak, kendi iktidar dönemini sorguladý. Faili meçhullerden ve kayýplardan söz ederken, eski-yeni Ýçiþleri Bakanlarý´na dönerek dedi ki:

"Faili meçhullerin, katillerin bulunmamasýnýn ne büyük bir acý olduðunu biliyoruz ama evladýnýn kemiklerini dahi bulamayan, oðullarýnýn mezarlarýný bulmaya dahi razý olan acýlý anneler var bu ülkede.

Bunlardan bir tanesi 2004´te olmuþ bir hadisedir. Dönemimizde faili meçhul yok diye bildim. Bunu, zaman zaman gerek Abdülkadir Bey´in gerekse sizin (Ýçiþleri Bakaný Atalay´a hitaben) döneminizde paylaþtým. Var mý yok mu diye? 2004´te böyle bir faili meçhulün olduðunu o gün orada öðrendim. Evladýnýn Ýstanbul Teknik Üniversitesi´nde okurken, bir gidiþle gittiðini ve Ýðneada´da kaybolduðunu, ondan sonra sadece ýslak fanila ve þortunun kendisine ulaþtýrýldýðýný... Orada farklý farklý þeylerin kendisine söylendiðini, bunlarýn inandýrýcý yaný olmadýðýný... Ben de ona inanýyorum doðru söylüyor. Bunlar yapýldý ama þimdi bunlarýn aþýlmasý gerekiyor ve bunlarýn üzerine þiddetle gidip, 2004-2011, 7 yýl... Bu 7 yýlý ayrýca hesaba çekmemiz lazým. Nedir, ne deðildir? Bunun üzerine ayrýca gitmemiz lazým. Annesi ile tekrar tekrar görüþmemiz lazým."

Evet, iþte bu. Baþbakan´ýn yüreði, kendisine ulaþan bir hukuksuzluk karþýsýnda sancýlanmaya baþlýyor ve harekete geçiyor. Türkiye´nin yönetiminin tam merkezinde böyle duyarlý bir kalp bulunmasý iyi bir þey.

Çünkü Türkiye, tam da bu duyarlýlýðýn gerekli olduðu bir ülke.

Þu Mutki olayýný ne yapacaksýnýz mesela?

Bir çukurdan, 18 kiþinin kemikleri çýkýyor.

Jandarma, "Biz gömdük" diye açýklama yapýyor. "Çatýþmada öldürdük ve gömdük."

Açýklama, bu kemikler bulunduktan sonra yapýlýyor. Orada ölenlerin kim olduðu konusunda hiçbir bilgi yok. Ailelerine haber verilmemiþ.

Hukuk buna cevaz vermiyor ama yapýlmýþ.

1999´dan bugüne kadar da mesele kapanmýþ.

Ne yapacaksýnýz?

"Jandarma açýkladý, her þey tamam" mý diyeceksiniz?

Yoksa yüreðinizi diri tutup, "Sonuna kadar gidilsin" mi diyeceksiniz?

Hatta orada da durmayýp, "Buna benzer baþka çukurlar var mý, gerçek bir soruþturma yapýlsýn" mý diyeceksiniz?

Cumartesi anneleri, 306 haftadýr toplanýyor Ýstiklal Caddesi´nde.

Ýlk defa bir Baþbakan´ýn gündemine girdi hadise, o daTayyip Erdoðan oldu. Yürek farký bu, diyorum onun için.

Ama tek yürek farký da yetmiyor görülüyor ki...

Diyelim Ýçiþleri Bakanlarý´nýn da, diyelim TSK´nýn, jandarmanýn da, diyelim valilerin, kaymakamlarýn da benzeri bir kalp hassasiyeti içinde ateþ üstünde durur gibi takip etmesi lazým bu meseleleri. Kötü þeyler bir gün çýkýyor ortaya, bundan kurtuluþ yok. Onun için, kötü þeylerin, ibret olacak þekilde ortaya çýkarýlmasý ve mahkûm edilmesi lazým.

Maalesef, bu terörle mücadele meselesi, þirazesini bozdu her þeyin. PKK bir cinayet örgütü idi evet, bunda þüphe yok. Ama devlet adýna PKK ile mücadele ederken de anlaþýlýyor ki, hukukun ötesine geçildi. Hukuksuzluklar iþlendi. Çok hukuksuzluk iþlendi. Bunlarýn, toplumsal bedelinin olmamasý imkânsýz. Bir tür zehir gibi aktý bu hukuksuzluklar bölge insanýnýn yüreðine...

Bu hükümetin baþýnda, yüreðinin farkýnda bir adam bulunmasý bu açýdan önemli.

Bölge insaný ile kalbi bir bað kurmaya gayret eden ve yaralanmýþ kalpleri yeniden onarmaya çalýþan bir insan, siyasetçi ama böyle bir siyasetçi... Bu önemli.

Kim ne derse desin ben Tayyip Erdoðan´ýn, ülkenin üzerinden, bu tür kanlý ve karanlýk bagajlarý, en azýndan kendi insanlýk hassasiyeti üzerinde titremesi sebebiyle, kaldýrmak için çaba sarf edeceðine inanýyorum.

Mutki´yi asla taþýyamaz Erdoðan.

Berfo Nine´nin acýsýna tanýk olduktan sonra onu unutamaz Erdoðan.

Erdoðan´ýn kafasýnda þu anda, "Acaba Doðu-Güneydoðu´da daha kaç kemik dolu çukur vardýr ve ne zaman ortaya çýkýp da ülkenin yüzüne utanç rengini yansýtýr" sorusu debelenip duruyordur.

Ve Erdoðan´ýn kalbinde, "Hrant Dink nasýl oldu da korunamadý, devlet içinde kim ne yaptý" sorusu debelenip duruyordur.

Kalbi olan adam rahat olamaz.

Türkiye´nin þansý da bu.
 
Ahmet Taþgetiren
bugün



Bu haber 1268 kez okunmuþtur.
 

Haber   Video Foto Ýlanlar

Üye Giriþi
Röportaj
Sýnýf öðretmenliði yapan Talip Demir in yakýn zamanda piyasaya çýkan Oðlum Okuyacak adlý roman türündeki kitabýný ve bundan sonra yazarlýktaki hedeflerini konuþtuk.
Yazarlar
Video
reklam alaný

DOLAR

   Alýþ     : 1.832 TL

   Satýþ  : 1.8324 TL

 
                                                                                                                     REKLAM   l  ÝLETÝÞÝM   l   KÜNYE   l   GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ   l   RSS