








BURSA – Bursa Büyükþehir Belediyesi, ayaða kaldýrdýðý tarihi yapýlara fonksiyon kazandýrma çalýþmalarý kapsamýnda, sahaflar çarþýsýna dönüþtürmeyi planladýðý Fidan Han için ilk adýmý attý. Büyükþehir Belediyesi bir dükkaný satýn aldýðý bir dükkaný da kiraladýðý handa önümüzdeki günlerde belediyenin yayýnladýðý kitaplarýn satýþýna baþlayacak.
Baþkan Recep Altepe’nin Fidan Han’ý sahaflar çarþýsýna dönüþtürme önerisi kamuoyundan da destek görüyor. Baþkan Altepe’yi ziyaret eden Kýrtasiyeciler Derneði baþkan ve yöneticileri de kurulmasý planlanan sahaflar çarþýsý ile kitaba verilen önemin de artacaðý fikrinde birleþti. Sahaflar çarþýsý konusunda Büyükþehir Belediyesi’nin çalýþmalarýna destek vermeye hazýr olduklarýný belirten Kýrtasiyeciler Derneði Baþkaný Akif Erol, 12-21 Þubat tarihleri arasýnda Kent Meydaný’nda yapacaklarý ‘Kitap Günleri’ adý altýndaki fuar organizasyonu için Baþkan Altepe’den destek istedi. Fuara 60’a yakýn yayýnevinin katýlacaðýný dile getiren Erol, “Milli Eðitim Müdürümüz öðrencilerin fuara getirilmesi konusunda bize yardýmcý olacak. Belediyeden de öðrencilerimizin fuar alanýna ulaþýmý konusunda otobüs desteði vermesini istiyoruz” dedi.
“Kitap ve kültür deyince biz varýz”
Sahaflar Çarþýsý projesinin farklý pasajlarda faaliyet gösteren kitapçýlarý bir araya getireceðini dile getiren Baþkan Altepe, Fidan Han’ýn hiçbir iþ merkezinde olmayan tarihi bir dokuya ve geniþ bir avluya sahip olduðunu hatýrlattý. Sahaflar Çarþýsý için ilk adýmý attýklarýný ifade eden Baþkan Altepe, “Kitap ve kültür deyince biz her zaman varýz. Bunun için de ilk etapta Fidan Han’da boþ duran bir dükkaný belediye olarak satýn aldýk, birini de kiraladýk. Burada belediye tarafýndan bastýrýlan kitaplarýn satýþýna baþlayacaðýz. Sizlerin de buraya ilgi göstermesiyle halkýmýz gelecek bu huzurlu ortamda çayýný, kahvesini yudumlarken kitabýný da okuyacak. Buranýn reklamý ve tanýtýmý konusunda belediye olarak biz elimizden geleni yapacaðýz. Her hafta gelecek ünlü yazarlarýn imza günleri gibi etkinliklerle kitapseverleri Fidan Han’da buluþturacaðýz. Bu sayede çarþýmýza da hareket gelecek” diye konuþtu.
Baþkan Altepe, düzenlenecek fuar organizasyonuna öðrencilerin taþýnmasý konusunda da gerekli desteði vereceklerini sözlerine ekledi.
Bursa’ya hizmet edenlere bir vefa daha











