








Urfa-Kerkük Dayanýþma Platformu tarafýndan 8-12 Temmuz düzenlenen Urfa-Kerkük Kültür ve Sanat Günleri Balýklýgöl Amfi Tiyatro’da Grup Dergâh ve Kerkük ilahi grubunun konseriyle baþladý.
Kerkük’ten davetlilerin de katýldýðý konsere, Þanlýurfa Valisi Nuri Okutan ve Urfa-Kerkük Dayanýþma Platformu üyeleri katýldý.
Þanlýurfa Balýklýgöl Açýkhava tiyatrosunda gerçekleþtirilen programda Doç. Dr. Mehmet Çelik Urfa Kerkük Dayanýþma Platformu üyesi, Ýþadamý Hüseyin Büyükfýrat, Kerküklü Yazar Þemsettin Küzeci birer konuþma yaptý.
Þanlýurfa Valisi Nuri Okutan ise, Þanlýurfa’nýn tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliði yaptýðýný, çok büyük deðerler ürettiðini ve bu deðerleri sadece üretmekle kalmayýp, tüm insanlýkla paylaþtýðýný söyledi. Vali Okutan, bütün semavi dinlerin atasý olan Hz. Ýbrahim’in memleketinde bu güzel buluþmanýn gerçekleþmesinin manidar olduðunu belirterek, “Ateþin suya dönüþtüðü, tarihte ilk tarýmýnýn yapýldýðý kentlerden bir kent olarak algýlanmayacak derecede önemli bir kültür medeniyet merkezi olan Þanlýurfa’da deðerli Kerküklü kardeþlerimizi aðýrlamak bizleri mutlu etti.
Þanlýurfa’yý tanýyabilmek için bizi tamamlayan þehirleri de tanýmak gerekiyor. Rakka, Halep, Musul, Kerkük ve Süleymaniyesiz Urfa tek baþýna tanýmlanamaz. Bu þehirleri bir bütünün parçalarý olarak bakmamýz lazým. Urfa, tarihte bereketli hilal diye tanýmlanan bir ucu Basra Körfezi’ne diðer ucu Kýzýldeniz’e uzanan bu hilalin en üst noktasýnda adeta kilit taþýdýr. Bu taþý çekerseniz bu hilal çöker. Yani Doðu ile batýnýn buluþma kavþaðýndadýr. Ayný kültürü paylaþan ayný müziðe dile getiren, ayný aðzý kullanan, ayný mutfaða sahip olan Þanlýurfa ve Kerkük birbirini tamamlar. Bizler yaptýðýmýz bütün etkinliklerde bu hassasiyeti her zaman göz önünde bulundurduk. Bugün Urfa Kerkük Dayanýþma Platformu tarafýndan düzenlenen bu etkinliðin çok deðerli olduðunu düþünüyorum. Artýk sivil toplum kuruluþlarýmýz da bu tür etkinlikleri organize etme baþarýsýný göstermesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiþtir. Platform temsilcileri Hüseyin Büyükfýrat’a, Dr. Þemsettin Küzeci’ye, katkýlarýndan dolayý Ülke Tv Genel Yayýn Yönetmeni Hasan Öztürk’e, desteklerini esirgemeyen tüm sivil toplum örgütlerimize hassasiyetlerinden dolayý minnettar olduðumu ifade etmek istiyorum. Bir bilim adamý olan ve bu iþleri gönlünü vermiþ Doç. Dr. Mehmet Çelik’e de teþekkür ederim” dedi.
Konuþmalarýn ardýndan Dergah Amfi Tiyatro’da gerçekleþtirilen Urfa Kerkük Kültür ve Sanat Günleri programýnda, Kerkük mevlithanlarý tarafýndan okunan mevlit ve ilahilerin seslendirildiði gece, Grup Dergah’ýn ilahi ve gazelleri sona erdi.












