Zabýtadan su maymunu avý
AHA-ÝSTANBUL-Saðlýk Bakanlýðýnca yasaklanmasýna raðmen bazý kýrtasiyecilerde satýldýðý duyumunu alan Avcýlar Belediyesi Zabýta ekipleri “Su maymunu” operasyonu düzenledi. Çocuklara oyuncak olarak satýlan ilaç kapsülü boyutundaki su maymunlarý su ile temas ettiðinde 400 kat büyüyor ve yutulduðunda çocuklarda ölümlere yol açýyor.
DEÐÝRMENCÝ SAVAÞ AÇTI
Avcýlar’da halk saðlýðýna büyük önem veren Belediye Baþkaný Mustafa Deðirmenci, Saðlýk Bakanlýðý genelgesi doðrultusunda düzenlediði operasyonlarda çocuklarýn saðlýðýný tehdit eden oyuncaklara karþý savaþ açtý.
SU MAYMUNLARI TOPLATILDI
Ýlçede bir haftadýr sürdürülen operasyonlarda, bakkal, market ve kýrtasiye gibi satýþ yerlerinde satýlan ve çocuklar tarafýndan oyuncak olarak deðerlendirilen ancak oyuncak olmayan ´su maymunu´, ´büyüyen su toplarý´, ´bio-gel´ ve ´su baloncuðu´ gibi isimlerle satýlan ürünler toplatýldý.
400 KAT BÜYÜYOR
Saðlýk Bakanlýðý, normalde büyüklüðü bir ilaç kapsülü kadar olan ve su ile temasýnda ise 400 kata kadar büyüyebileceði belirtilen ürünlerin oyuncak gibi satýlmamasý, anne-babalarýn da bu ürünleri çocuklardan uzak tutmasý gerektiði bildirdi.
Bu haber 870 kez okunmuþtur.
Avamhaber.com yayýn koordinatörü Mehmet Zengin bazý inceleme ve araþtýrmalarda bulunmak üzere Adana ya gitti
Afyonkarahisar’ýn Sandýklý ilçesinde yaþayan Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Adil Çelik, 98 yaþýnda vefat etti.