Ergün Göze Sivasta anıldı
Gazeteci-yazar Ergun Göze, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir programla anıldı.Sivas Valisi Ali Kolat,

Gazeteci-yazar Ergun Göze, Atatürk Kültür Merkezi´nde düzenlenen bir programla anıldı.Sivas  Valisi  Ali Kolat, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı işbirliği ile Atatürk Kültür Merkezi´nde düzenlenen anma programında, Ergun Göze´nin yazılarını takip ettiğini, düşüncelerinin şekillenmesinde Göze´nin katkısı olduğunu ifade etti. Şehirlerin mütefekkirleri, mütefekkirlerin de şehirlerindeki insanları yetiştirdiğini belirten Vali KOLAT; ´Ergun Göze, iyi mütefekkirdi, mücadeleci bir ruhu vardı. Türkiye´deki fikri gelişmeye çok büyük katkısı olmuştur. Milli gelişmelere, milli unsurlara çok büyük katkısı olmuştur.´ dedi.

         Belediye Başkan Vekili Mustafa Çimen de Göze´nin yaşadığı sürece milletine önemli hizmetler sunduğunu belirtti. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise, Ergun Göze gibi değerlere sahip çıkılması ve yaşarken kıymetlerinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından Göze´nin fotoğraflarıyla sunum yapıldı; eşi Hicran Göze, kızı Zeynep Uluant, Eski Milletvekili Rasim Cinisli ile Prof. Dr. Fahrettin Göze,  Ergun Göze´nin hayatı, kişiliği ve eserleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

     Hicran Göze, 55 yıllık hayat arkadaşının ölümünün ardından bu programda konuşmanın kendisi için çok zor olduğunu belirtti. Eşiyle üniversite yıllarında tanıştığını anlatan Göze, eşinin Peyami Safa´dan sonra gelen en önemli fıkra yazarı olduğuna inandığını kaydetti.

 

Avam Haber Com

Mercek Haber Gazetesi

Sivas

 

Hayrettin Öztemiz

www.avamhaber.com sitesinden 23 Mayıs 2012 Çarşamba tarihinde yazdırılmıştır.