Sivas Valisi Ali KOLAT; Suşehri, Zara ve İmranlı İlçelerinde düzenlenen festivallere katıldı
Sivas Valisi Ali KOLAT eşi İlksen KOLAT ile birlikte 02 Temmuz 2010 Cuma günü Suşehri’nde bu yıl ilk kez düzenlenen; ‘Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı. Bir dizi etkinliğin düzenlendiği festival, renkli görüntülere sahne oldu.
Zara’ya geçen Vali KOLAT, eşi İlksen KOLAT ile birlikte ‘15.Geleneksel Şerefiye Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı. Programa, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Zara Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Zara Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy, Şerefiye Belde Belediye Başkanı Mahmut Yılmaz, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
‘15.Geleneksel Şerefiye Kültür ve Sanat Festivali”nde konuşan Vali Ali KOLAT; “Bu tür festivaller; geçmişimizi geleceğimize bağlayan, birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlayan güzel örf ve adetlerdir. Nasıl ki bizim bayramlarımız fevkalâde önemliyse, heyecanlıysa festivallerimizin de o ölçüde büyük bir coşkuya heyecana dönüşmüş olması bizim kültürel zenginliğimizin, birlikteliğimizin, kardeşliğimizin, sevgimizin giderek arttığının bir simgesidir.”dedi. Festival kapsamında Vali Ali KOLAT, eşi İlksen KOLAT, protokol üyeleri ve Şerefiye Beldesi’ne bağlı her köyden bir gencin katılımıyla gökyüzüne güvercinler bırakıldı. Protokol üyelerinin katılımıyla halayların çekildiği festivalde Avrupa Şampiyonu Fevzi Şeker adına da karakucak güreşleri düzenlendi. Güreş ağasının da seçildiği 15. Geleneksel Şerefiye Kültür ve Sanat Festivali, düzenlenen çeşitli yarışma ve konser etkinlikleri ile sona erdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun Buruciye Yaz Akşamları Etkinliği’ne de iştirak eden Vali KOLAT burada yaptığı konuşmasında Mevlanâ’nın Sivas’tan Kayseri’ye oradan Karaman’a geçerek Konya’ya gittiğine değindi. Vali KOLAT; “Biliyorsunuz Mevlâna bizim Sivas’ımızdan geçti, Kayseri üzerinden Karaman’a oradan da Konya’ya geçmiştir. Biliyorsunuz bizim Konya ile başka bir ortak yanımız daha var. Her iki ilimiz de Selçuklunun başkentliğini yapmış illerimiz. Dolayısıyla bu akşam Selçukludan Mevlanâ’dan güzel bir esinti izledik. Bu vesile ile tekrar kendilerini kutluyorum.” dedi.
Vali Ali KOLAT, daha sonra İmranlılı Hayırsever İşadamı Nurettin Aslan’ın annesi adına yaptırdığı ‘Pamuk Aslan Kuzköy Anaokulu’nun açılışına katıldı. Programa; Vali Ali KOLAT, Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP, İlçe Kaymakamı Ömer DAĞDEVİREN, İmranlılı Hayırsever İşadamı Nurettin ASLAN ve diğer yetkililer katıldı. Okul açılışın ardından Vali KOLAT ve beraberindekiler, AVŞAR ve Yünören Köyü arasındaki Cogi Baba Türbesi´nde düzenlenen 9. Geleneksel ‘Cogi Baba Şenlikleri´ne de iştirak etti.
AVAM HABER COM
MERCEK HABER GAZETESİ
ZARA –SUŞEHRİ-İMRANLI/SİVAS
HAYRETTİN ÖZTEMİZ