Ergen´den Tatil Mesajı
DOĞANŞEHİR İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ergen, yaz tatiline giren öğrencilerin velilerine karneler konusunda mesaj verdi.

2009-2010 eğitim öğretim yılının son gününde karnelerini alan öğrencilerin ailelerine seslenen İlçe  Milli Eğitim Müdürü Dursun Ergen, "Sevgi ve hoşgörünün çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Anne ve babalar anlayışlı olmalılar. Kırık notlar nedeniyle öğrencilerimizi kırıcı ve hırpalayıcı davranışlardan kaçınmalıdırlar" dedi

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ergen ailelere uyarılarda bulundu. “2009-2010 Öğretim yılında özverili çalışmalarını esirgemeyen bütün yönetici öğretmen ve yardımcı personeli tebrik ederek konuşmalarına başlayan Ergen, öğrencilerin yaşadığı karne heyecanını yürekten paylaştığını belirtti.
Öğrencilerin karne notları ne olursa olsun onlara her zamankinden daha sağlıklı bir iletişim kurmaya çalışılması gerektiğini vurgulayan Ergen, "Sevgi ve hoşgörünün çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Anne ve babalar anlayışlı olmalılar. Kırık notlar nedeniyle öğrencilerimizi kırıcı ve hırpalayıcı davranışlardan kaçınmalıdırlar. Çocuğumuz başarısızsa bunda veli olarak bizlerin de payı vardır. Bu karneyi nasıl düzelteceğiz diyebilmemiz lazım, sonraki dönemlerde başarının arttırılması için neler yapmalıyız,
bunu beraberce çocuğumuzla konuşmamız gerekiyor. Evde sıcak ve huzurlu bir çalışma ortamı bulan öğrencimizin, zaten biraz gayretle başarılı olmaması için hiçbir sebep yoktur" dedi.

Tatili en iyi şekilde değerlendirmek maksadıysa öğrencilerin bol bol kitap okumasını isteyen Ergen, "Tabii tatilde dinlenmek, gezmek, oyun oynamak hepinizin hakkı. Fakat bu tatil aynı zamanda sizler için, derslerinize çalışmak ve kitap okumak açısından güzel bir fırsat. Bol bol kitap okuyalım. Sizleri, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı,Türk Milletinin kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, demokratik,
laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´nin özgür düşünceli gençleri olarak görmek bizleri, ailelerinizi, öğretmenlerinizi onurlandırmaktadır. İlköğretim son sınıf öğrencileri Fen ve Anadolu liseleri sınavına, liselerin son sınıflarındaki öğrenciler de üniversite sınavına hazırlanarak yoğun bir çalışma temposu yaşadılar. Bu gayretlerinden dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum.Temennim hedeflerine ulaşmalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize ve yakın bir zamanda tatile girecek olan öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum" diye konuştu.

www.avamhaber.com sitesinden 23 Mayıs 2012 Çarşamba tarihinde yazdırılmıştır.