enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,0853
EURO
33,6714
CARGILL

30 Ağustos Büyük Taarruz

235
A+
A-

Sevgili okurlarım bu hafta milli ,ve şanlı tarihimizde önemli yeri olan haftadir ülkemizi işgal eden güçleri yurdumuzda söküp attığı gündür.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK komutasındaki Şanli ordumuzun 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihte hak ettiği yeri almıştır.

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı… Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümünde bugün, her şeyimizi borçlu olduğumuz “Büyük Zaferi” anlatacağım.

Gazi Mustafa Kemal söyle diyor,

“Geldikleri gibi giderler”

Ve ordularını Dumlupınar bölgesinde sıcak bir ağustos gecesi toplar sabaha karşı büyük Taarruz emrini verir .

Vatan bütündür asla parçalanamaz.

Ordularına hücum emrini verir .

“Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtıdır. Bu eseri yaratan bir milletin çocuğu, bir ordunun başkomutanı olduğum için sevincim ve mutluluğum sonsuzdur.” (Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk, 1927)
.
Orduları denetledi, eksikleri tamamladı. Atatürk, Haziran 1922’de taarruza karar vermişti. Başkomutanın bu kararını yalnız Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı biliyordu. Tüm hazırlıklar büyük bir gizlilik içinde yürütülüyordu.

Büyük Taarruz İçin

22 Ağustos la başlayıp 30 ağustosta sonuçlanan
Büyük Zaferin 100. yıl dönümü kutlu olsun.

Atam açtığın yolda
Kurduğun ülkede
Gösterdiğin hedefe
Hiç durmadan ,yürüyeceğime
And içeriz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Hayrettin Bulut

Yazarın Diğer Yazıları