enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
CARGILL

Ankara’nın Göz Bebeği ‘Gençlik Parkı’

318
A+
A-

Sevgili dostlarım bu gün Kurban Bayramı’ nın birinci günü. Öncelikle herkese sevdikleriyle sağlıklı, mutluluk, huzur ve tebessüm dolu nice bayramlar dilerim.

Size bir Ankara’ lı olarak bizim için çok özel olan bir yerden bahsetmek istiyorum. Gençlik Parkı.
Ankara deyince ilk akla gelen yerlerden birisidir Gençlik Parkı. Sevgililerin buluşma yeri, yol tarifinde Gençlik Parkı’nın önü diye adres verdiğimiz yer. Bizim çocukken bayramlarda, okul gezi.erinde hep gitmeyi arzuladığımız alan. Bayram harçlıklarını alan çocukların , gençlerin gecenin geç saatlerine kadar vakit geçirdikleri mesire ve eğlence alanı. Yeni evlenenlerin, nişanlıların, yaşlı karı kocaların, okuldan sevgilisi ile kaçan öğrencilerin el ele gezip dolaştığı mekan.
Ağaçlar içerisinde kocaman göleti ve göletin içindeki sandallarıyla, parkın içerisindeki lunaparkıyla Ankara’nın sembolü. Seksenli yıllarda deniz nedir bilmediğimiz için çocuk aklımızla o gölet bize deniz kadar büyük gelirdi. Kayıklara binip babamız küreklere asılınca kendimizi özel hissederdik. Sanki dönüp dolaşıp kayıklardan hiç inmeyecekmiş gibi keyif alırdık. Kayıklardan sonra piknik alanı içerisindeki Şişman Dondurmacı’dan dondurma yemek de ayrı bir zevkti. Parkın içerisindeki nikah salonundan çıkan gelin ve damadı seyrederdik. Kayıkta, parkın içerisindeki havuz başında fotoğraf çekinmekte bizim için dünyanın en zevkli işiydi. Öyle cep telefonu falan yoktu. Bildiğimiz fotoğraf makinesi ile çekinir bir hafta on gün fotoğraflar tablo edilsin diye beklerdik.
Ellerimizde dondurmalarımız bilet alır parkın lunapark kısmına geçerdik. Çeşit çeşit oyuncaklara paramızın yettiği kadar binerdik. Korku tüneli, aynalar, çarpışan otolar, gondol, salıncaklar kısa sürede olsa bizi alır başka dünyalara götürürdü. Oyuncaklara binerken hiç bitmeyecek sanır mutlu olurduk. Çimlerde ya da tahta piknik masalarında oturup bir şeyler yiyip içmek günün yorgunluğunu atmaya birebir di. Her Ankara’lının muhakkak Gençlik Parkı ile ilgili anıları vardır. Z kuşağı her ne kadar bilmese de Gençlik Parkını, bizler yani fi kuşağının en gözde eğlence yeriydi.
Güzel memleketimin her köşesi özel ve güzel. Ama Gençlik Parkı Ankara’lılar için özel ve güzel.
Sevgilerimle…

Yazar Esma Evrensel

Yazarın Diğer Yazıları