enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5044
EURO
34,6592
Cargill

Bor’la zengin olmamız mümkün!

238
A+
A-

Sevgili okurlarım bilmeliyiz ki Ülkemiz bor madeni zengindir. Ama nasıl değerlendirilirse bizi kurtarır. Uluslar arası emperyalist şirketlerine kaptırmadan yolumuzu biz çizmeliyiz .

Ülkemizde bor rezervi 2.5 milyon ton civarında olup bu da toplam dünya bor rezervinin %63’üne tekamül etmektedir. Dünya bor rezervlerinin %63’ne sahip olmamıza karşın yaklaşık 1*2 milyar dolar olan yıllık parasal değerden ancak %23 civarında pay alınmaktadır.

Buna göre, 2035 yılından itibaren hiçbir istisna olmaksızın benzin ve dizel yakıtla çalışan araçların üretimine son verilecek gibi duruyor.

Dizel araç üreten ülkeler üzülecek gibi…

Borla çalışan otomobil projesi uzun yıllardır devam ederken, nihayet borla çalışan otomobil üretimi tamamen gerçekleştirilmiş testleri başarı ile geçmiş. Araç Türkiye’nin borla çalışan ilk otomobili olduğu gibi, aynı zamanda ilk yakıt pili aracı olduğunu da söyleyebiliriz .

Şimdi sıra bizde diyorum çünkü bor madeninin (kaynaklara dayanarak) yazımda yazdığım gibi dünya rezervinin yüzde altmış üçü bizde olduğuna göre eğer işlete bilirsek ,ülkece hem kalkınır hemde ekonomik olarak uluslar arası refah düzeyi yüksek ülkeler arasına girebiliriz.

Haydi bakalım hayırlısı!

Zaman bizi konuşur mu acaba…?

Geleceğe imzamızı atabilecek miyiz..?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün
Dediği gibi çağdaş, medeni ve muasır ülkeler seviyesine çıkmamız mümkün !

Haydi yarın ola hayrola !

İSTİKBAL GÖKLERDEDİŔ!

Yazarın Diğer Yazıları