enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5044
EURO
34,6592
Cargill

Emekliler açlık sınırının altında !

Emekliler açlık sınırının altında !
548
A+
A-

Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu 22 Aralık 2020 tarihi itibariyle Sosyal Medya üzerinden var olan emekli üyeleri ile ülkemizde sesini geniş kitlelere duyurarak kendine önemli bir yer edinmiş ortak talepler doğrultusunda bütün emekli sendikaları emekli dernekleri emekli gurupları Emekli Platformları ile birleşme gayreti içinde geniş örgütlenme tabanı olan bir platformdur.
Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu Emeklinin örgütlü gücü olmak için ortak mücadele alanlarını yaratmak için Emeklileri örgütlü yeni bir sendika çatısı altında buluşturmak için yola çıktık.
Biz diyoruz ki yaşamdan emekli olunmaz.!!
Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu Bölge Toplantıları genişletilmiş Emekli buluşma toplantısı yaparak Emeklilerle buluşmaya devam ediyor.
Doğu Karadeniz Bölge toplantısı 5 Haziran tarihinde SAMSUNDA Emekliler buluşma toplantısı gerçekleştirildi.
Akdeniz bölge Toplantısı
Ege Bölge Toplantısı 19 Haziran da yapıldı emekliler buluşma Toplantıları yoğun katılımla devam ediyor
Bugün açıklanan enflasyon verilerini kabul etmiyoruz
TÜİK bizi yine şaşırtmadı.
TÜİK 6 aylık enflasyonu açıkladı
Aylık enflasyon % 4.95
6 aylık enflasyon % 42.35
Emekli maaşına yapılacak zam% 42.35
Bu sefalet ücretini asla kabul etmiyoruz
Emeklilere % 85 maaş zammı istiyoruz
En düşük emeklik maaşının 6.500 tl olmasını istiyoruz !
Bizler dünün çalışanı bugünün emeklileri olarak; ülke nin dört bir yanında çeşitli alan ve sektörlerde devletin belirlediği koşullarda çalıştık ve emekli olduk. Çalışırken hukuki statüsünü devletin belirlediği emeklilik koşullarını yerine getirdik. Ödediğimiz primlerin karşılığı olarak geçinebileceğimiz kadar aylık, ihtiyacımız kadar erişilebilir-güvenli-ücretsiz sağlık hizmeti hakkı kazandık.
Geçtiğimiz yirmi iki yıl içinde ve daha öncesine dayalı olarak ülkenin ekonomik-sosyal yapısında yapılan değişim-dönüşüm yeniden yapılandırma, özelleştirmeler sonucu kazanılmış haklarımızı kaybettik. İhtiyacımız olan sağlık hizmeti için on dört kalemde ödeme yapıyoruz. Emekli aylığı artışlarının on bir yıldır enflasyon oranına bağlanması, milli gelirden ve ülkenin büyüme hızından pay verilmemesi, emekli aylığının güncellenmemesi bizleri yoksullaştırdı. Sürekli azaltılan, alım gücü düşürülen emekli aylığıyla zorunlu ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk. Aynı prim-gün çalışmış işçilerin emekli aylık ve ikramiye hesabını iki bin öncesi iki bin sonrası ve iki bin sekiz sonrası diye ayırarak dünyada benzeri olmayan eşitsizliğe imza attılar. Adını intibak koydukları bu haksız hukuksuz uygulama emekliler arasında eşitsizliğe, ayrımcılığa neden oldu. Kazandığımız emeklilik hakkımızı; hukuk geriye doğru işletildiği için kullanamaz olduk, yaşa takıldık. Dul ve yetim aylığı bağlama oranını düşürdüler, tercihli hale getirip emekli hakkı sahibi olmayı engellediler. Kadınların yaşlılıkta daha güvencesiz olmalarının önünü açtılar.


İçtiğimiz her yudumda, bastığımız her düğmede dolaylı vergi ödüyoruz. emeklilerin kazanılmış haklarını “Sosyal Güvenlik Reformu” adı altında yok etmesi sonucu emekliler yoksullaşmıştır.
Bugün var olan bütün değer ve hizmetleri beyni ve bedeniyle çalışarak var eden biz emekliler, toplumsal yaşamın önemli bir parçasıyız. Biriktirdiğimiz bilgi beceri deneyimleri gelecek kuşaklara taşıyan, geleceğin yaratılmasına hizmet eden insanlarız. Bu gerçeklerden hareketle bütçede yok sayılmayı açlık sınırının altında ,aylıkla bize dayatılan yoksulluğu, ayrımcılığı eşitsizliği hak etmiyoruz!
Dün ve bugün uygulanan ekonomik sosyal politikaların haklarımızı yok ederek bizi yoksullaştırmasına, ekonomik sosyal kültürel yaşamın dışına atmasına karşı mücadelemizi, örgütlülüğümüzü daha güçlü kılarak sürdürüyoruz Bizleri görmezden gelen, sorunlarımızı çözmeyen, erteleyen siyasilere sesimizi duyurmak, sorumluluklarını, görevlerini hatırlatmak ve taleplerimizi konuşmak ve ınsanca yaşam mücadelesidir .Toplumun ihtiyaçlarına uygun ve toplumun bütününü kapsayacak sosyal devlet olmanın ön koşulu olan yaşlılığın güvencesi olacak bir emeklilik sistemini yaşama geçirmenin yolunu açmak zorundayız. .Sesimize ses verin. Gücümüze güç katın .
Geleceği Birlikte Kuralım . Yaşasın Emeklilerin Birleşik Ortak Sendika Mücadelesi .
YAŞASIN TÜRKİYE BAĞIMSIZ EMEKLİLER PLATFORMU

Mehmet Öztürk
Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu Genel Başkanı