enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,0795
EURO
33,7034
CARGILL

Yunus ŞANLI | İSG TEKNİKER

Yunus Şanlı, 1992 yılında İstanbul’da doğdu.Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.     İlkokulu Kurtuluş ilkokulunda, ortaokulu Yıldırım Beyazıt Ortaokulunda, Liseyi Tuzla Endüstri Meslek Lisesinde okudu Elektrik Teknisyeni olarak 2009 yılında iş hayatına atıldı.    Mesleğinde önemli kademeler katetti. Mesleği gereği İş Sağlığı önemli olduğundan eğitimini alma kararı aldı. 2017 yılında eğitime yeniden yönelerek Atatürk Üniversite İş Sağlığı ve İş Güvenliği bölümüne yazılarak , 2020 yılında mezun oldu.   Yapmış olduğu işleri dışında Gazeteci/Yazarlık mesleğine merak saldı. Şuan aktif olarak Gazeteci/Yazarlık ile de uğraşıyor.

Gıda Satışlarında Aç Gözlülük !

321
A+
A-

Marketlerdeki fiyat rekabetsizliğinin sebebi 2 senedir çözülmüyor…

2 senedir korona virüs ile mücadele ettiğimiz zorlu süreçlerde zincir marketlerin ve esnafların halkın cebindeki 3 kuruş parayı 5 kuruş olarak nasıl alırım mücadeleleri son gaz devam ediyor…

Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’da örneğini sunabileceğim pazarcının ucuza mal sattığı için pazar dernek başkanının esnafı uyarması ve orada malını sattırmamaya çalışması gündem olmuştu. Ben 5 liralık malımı 10 liraya satarken ses yok ama 5 liralık malımı 6 liraya satınca esnaf teşkilatlanması ile karşı karşıya kalıyorum.Yazık ki ne yazık… Bu ve bunun gibi birçok örnekler sunabiliriz.

 

Bizzat şahit olduğum bir olay, okul önünde üzüm satan seyyar satıcıyı zabıtalara şikâyet eden çevre market esnafı, çok ucuza üzüm satıyor diye şikâyet etmiş. Bu üzüm ucuza satılabiliyorsa herkesin satması lazım. Milleti düşünen esnaf yok diyebilecek kadar az. Bu devran döner güç esnafın elinden halkın eline geçer umarım. Satılamayan malları aç gözlü esnafların yüzünden ormanlık alanlara dökülmesini değil ihtiyaç sahibi insanlara ucuza vermelerini temenni ediyorum.

Bu kadar üçkağıtçılık neden? Yarın toprak olacağın 3 günlük dünyada milletin yanında olacağına neden cebindeki 3 kuruş paraya göz dikiyorsunuz? Neden ben bir markette muzun kilosunu 25 TL’den görürken diğerinde 30 TL, neden yumurta 40 TL iken diğer markette 50-55 TL?  Bu zor günlerimizde kim ki haindir, kim ki zalimdir Allah(c.c.) mahşerde ona hak ettiğini versin.

Yazarın Diğer Yazıları