enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
CARGILL
302
A+
A-

İnsan sözünü yağmur gibi yumuşakça indirmeli kulaklara, kırıp dökmemeli, damla damla söylemeli ve ince ince sevmeli der; RUMİ

Bazen herşeyin bittiğini düşündüğümüz kritik bir anda gerçekleşir ilahi takdir. Çeşitli kaynakları devreye sokarak kaderimizde yeni bir sayfa açmamızı ister. Daha üst seviyede aydınlanmamız bizim yaşam yıldızımızdır. Karşımıza çıkan hiç bir olay ve hiç bir insan tesadüf değildir. Her tesadüf farkındalık katar hayatımıza, bazen de HAYAT acılarla yoğurur bizleri, bu kötü olduğumuz anlamına gelmez, bilakis nerede ve ne zaman başkalarına iyi olduğumuzu bırakmamızı sağlar.
Atalarımızdan gelen yükler, frekans, ezelimde, ebedimde tüm nesillerimizde ki, zaman, mekan, boyut farketmeksizin, atalarımızdan olan bağlantımız, bizlerin yükselmesini engelleyen, tüm bağlılıklarımız, tüm özdeşmelerimiz, düğümlerimizi, köklenmemizi, çıkmazlarımızı onlardan bizlere aktarılan, empatik algılarımızı, kimliğimizi, duygu, düşünce ve davranışlarımıza, travmalarımıza, endişe, kaygı, huzursuzluk ve korkularımız, kıtlık ve kurban bilincini, yargılarımızı, kök inançlarımızı, karmalarımızı, her birinin her hangi bir seviyede, yapmış oldukları, söz, sözleşme, yemin, ant ve anlaşmaları, ah, lanet, beddua, göz, nazar, büyü, stres ve tüm negatif enerjileri, onların yarım kalmış deneyimlerini olan sadakatimiz, onlara ihanet edememek adına kendimizi sabotaj ettiğimiz, onlara yardım ederken kendi özümüzü görememe…onların yaşam stilini kopyalayıp tükenmişliklerimizi, miras bağlılıklarımızı, yapmış oldukları haksızlıkları, suçluluk ve affedememnin korkularını, bizlerde oluşturan blokajlar, düğümler ve direnişler… onlardan gelen yıkıcı davranış modellerini daha annemizin karnındayken bizlere aktarılıyor olması…
Maksat burda geçmişi yargılamak değil, yargılarsak bu varlığın kaynağına isyan etmek olur. Yaşanılan her ölümsüzlük, yaşamamız ve öğrenmemiz gereken derslerdir.

Unutmayalım ki HAYAT bir sınavdır…

Burada ki amaç; HAYAT’ın içinde olmadık anda, olmadık olaylarla karşılaşıyoruz. Ne kadar üzücü olursa olsun, en kötü tecrübe de bile bir ışık, bir ders vardır. İsyan; yapılması gereken en kolay eylemdir. Yaşanılan her şeyin bir sebep ve bir sonuca bağlanmasını idrak edebilmektir. İçinde bulunduğumuz yaşam ve ölüm dönüşünün dışına çıkabilmek için yaşanılan her bir tecrübe çok kıymetlidir.

Bu HAYAT yolculuğunda insan kendisini sevmesiyle başlar.

Keder ve acının gerçeğine aykırı bir yaşam sürmekte olduğuna dair uyarılardır. Bir insan kendisini sevmeye başladığında, ÖZGÜNLÜK düzeyine geldiğini farkeder.
Farklı bir HAYAT’ı arzuladığını bıraktığında etrafındaki her şeyin kendisini büyümeye çağırdığını görür ve OLGUNLUKLA atılan adımda koşullar ne olursa olsun, doğru zaman ve doğru yerde, her şey tam olarak doğru anda gerçekleştiğini görür. O halde sakin kalınmalı ki ÖZGÜVEN yükselsin…
Gelecek için büyük projeler üretmenin, HAYAT akışında daha iyi bir yere gelebilirim düşüncesi, insanın zamanını çaldığını gördüm. Şimdi yalnızca bana keyif ve mutluluk veren yapmayı sevdiğim, içimi neşe ile dolduran şeyleri kendi tarzım ve düzenime göre, yaşadığımız bu HAYAT’ın içinde SADELİK içinde sürdürmeyi seçiyorum.
Sağlığım için bana iyi gelmeyen her türlü negatif duygulardan özgürleşerek, yiyeceklerden, insanlardan, nesnelerden ve beni aşağı çeken durumlardan, her zaman haklı olmayı bırakarak, kendimi sevmeye başlayınca daha az yanıldığımı gördüm. Geçmişte yaşamaya devam etmeyi ve gelecek hakkında endişelenmeyin reddettiğim anda ALÇAK GÖNÜLÜLÜK’le her günü, gününde yaşıyor olmam, her şeyin gerçekleştiği, ŞİMDİ’yi, MEMNUNİYETLE yaşıyorum.
Zihnin her zaman rahatsız ve hasta edebileceğini, ancak aklım kalbime bağlandıkça, değerli bir müttefik haline geldiğinde, kalbin bilgeliği HAYAT yolculuğunda her kapıyı açabildiğini farkettim. Kendimle ya da başkalarıyla tartışmaktan, çatışmaktan ya da her hangi bir sorun yaşamaktan korkmamıza gerek olmadığını, yıldızların, gezegenlerin bile çarpışıp yeni bir dünya kurduklarını gördüm. 2019 yılından itibaren, değişen dünyanın, değişen doğanın, değişenen ekonominin, değişen insanlığın bir HAYAT döngüsü olduğunu bildiğin takdirde, farkındalığını farkedip, aldığın derslerden öğretiler çıkarabiliyorsan, sen bir ışık işçisisindir. Bu HAYAT’ta diğer insanlara yol gösterensindir.
Kendi tekâmül yolculuğun da değiştirmen gereken tek kişi sensin, sana iyi gelmeyen her şeyi farket ve onları yaşam alanından çıkarmayı dene mesela…zamanla kalabalığın içinde yalnızlaştığını göreceksin işte o zaman kendininde gördüğün toksitleri farkedip, fazla olan herşeyi temizler ve arınırsın. Kibrini, cehaletini, yargılarını ve en önemlisi de başkalarını suçlama alışkanlığını…Sen arındırdıkça kendini, aklın ve irfanın kendiliğinden gelişecek. HAYAT’a bakış açın değişecek ve her şeyi kabule geçeceksin. Eleştirmemeyi, yargılamamayı öğreneceksin ve unutma; dışarıda binlerce eleştirilecek, yargılanacak insan var. Ama değiştirebileceğin tek kişi SENSİN…
HAYAT bir şeyler hakkında endişelenmek için çok kısa. Bu yüzden her zaman MUTLU ol…!

Gülen Gül Çöpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
23.07.2022
30.06.2022
27.07.2022