enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4916
EURO
34,5974
Cargill

OBAK’tan miniklere farkındalık eğitimi

OBAK’tan miniklere farkındalık eğitimi
60
A+
A-

Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK afet farkındalık eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. OBAK Bu kapsamda Gedelek Mahallesi İlköğretim Okulu Öğrencileri ile buluştu. Orhangazi Belediyesi arama kurtarma ekibi 140 öğrenciye afet farkındalık eğitimi verdi. Eğitim afet öncesi, afet anı ve afet sonrası yapılması gerekilen konuları kapsadı.  Afet farkındalık eğitimini Belediye personeli ve OBAK grup lideri Arif Yıldız gerçekleştirdi.

Orhangazi Belediyesi depremle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Orhangazi Belediyesi bu çerçevede kurum ve kuruluşlarda afet farkındalık eğitimlerine devam ediyor. Belediye bünyesinde bulunan ve Belediye çalışanlarından oluşan Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi tarafından verilen eğitimlerin bir yenisi Gedelek Mahallesi İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi. Eğitim çalışmasına 140 öğrenci katıldı. Afet farkındalık eğitim çalışması afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekilen konularını kapsadı.

Eğitim esnasında deprem sırasında yapılması gerekenler ile ilgili bir tatbikat da gerçekleştirildi. Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi 3 yıldan bu yana yapılan çalışmalar sonucunda hem eğitim bağlamında, hem de teknik donanım açısından Orhangazi‘de ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanabilecek afetlere karşı hazır hale getirildi. Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından deprem bölgesine giderek Arama Kurtarma çalışmalarına katıldı. Orhangazi Belediyesi İlçe ve çevre il ve ilçelerde bulunan kurum ve kuruluş bünyelerinde afet farkındalık eğitimlerini ilerleyen günlerde de sürdürecek.