enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,0853
EURO
33,6714
CARGILL

Ölmüş Eşeğe Son Darbe !

204
A+
A-

Bir ülke düşünün; nüfusunun % 94 ü aç ve yoksul, % 6 sı zenginliğin doruğunda, ülke desen; satılmayan yer altı, yerüstü zenginlikleri, sanayi kuruluşları, tarihi eserleri, toprağı, limanı, ormanı, suyu kalmamış ve borç batağı içinde. Bildiniz o bizim ülkemiz!
Dışarıdan para bulmak uğruna neler neler yapılmadı ki! Bütün limanlarımız yabancılara peşkeş çekilmişken, kullanım süreleride 2050-2070 lere uzatıldı. Üstüne üstlük paramız yabancı paralar karşısında o kadar değer kaybetti ki Türkiye yabancıların alış-veriş merkezi, tatil cenneti haline geldi.
85 Milyon nüfusunun ne yazık ki 42,16 milyonunun geliri açlık sınırı 6840 TL nin altında; 38,42 milyonunun geliri yoksulluk sınırı 22.280 TL nin altındadır. (Temmuz2022)
“İtibardan tasarruf olunmaz “ diyerek bir eli yağda, bir eli balda yaşayan 6 milyonun dışındakiler ; bir çift çorap alırken defalarca düşünmek zorunda kalıyor. Savaş yıllarındaki gibi çorapları yama yapıp giyme dönemi geri gelmiştir. Çünkü ekonomik savaş içindeyiz.
Yaklaşık 45 milyon insanımız çaresizlik içinde yaşam savaşı veriyor. Bu yönetimle ufukta umut ışığı da görünmüyor. Ne yapsın, nasıl yaşasın bu insanlarımız?

“Muhtaç bırakıp, yardım etmek cinayettir” Che Guevara

Hayatta kalabilmek için çözüm yolları arayan emekli, dul yetim, engelli ailesini doyurabilmek için 3500TL ile mucizeler yaratması gerekiyor. Tebrike şayan sihirbazlıklarla geçinmenin yollarını arıyorlar.
– Çocuklarına sığınıyorlar, köylerine dönüyorlar, yeniden benim sadık yarim kara topraktır deyip toprakla uğraşmaya başlıyorlar.
– “ Parasız kalınca banka şubesini bastı” gibi haberleri görüyoruz.
– Kaderine isyan edip kötü yola düşmek, suç işlemek, çaresizlikten bunalıma girip canına kıymak, ya da gerek kalmadan açlıktan ölmek, hepsi olabilecek şeyler.
Sürekli işkence gören insanın son aşamasında acı hissetmediği ve tepki vermediği gözlenir ve ölüm o aşamada gelebilir. Bu gerçekten hareket edersek son darbe dün akşam Merkez Bankası Para Politikaları Kurul Kararının faizi % 14 den % 13 e indirmesi ile geldi.
Sonuçta aç ve yoksul olan 80 Milyon insanımız daha da fakirleşti. Paramız daha da değersizleşti. 5 Milyon zenginin ekmeğine biraz daha bal çalındı.

Olsun! Bizim oralarda “ Ölmüş eşek kurttan korkmaz! Bundan sonra dağ üstü bağ olsun! Derler.

Esma Müjgan ÇELİKKOL 19.08.2022

Yazarın Diğer Yazıları