enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5079
EURO
34,6430
Cargill

Orhangazi’de geri dönüşüm atağı

Orhangazi’de geri dönüşüm atağı
429
A+
A-

Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye kazandırmak için çalışmalar yürüten Orhangazi Belediyesi Mobil Atık Getirme Merkezi Projesini başlattı

Orhangazi’de Mobil Atık Getirme Merkezleriyle atıklar dönüşüyor
Sıfır atık hedefiyle çalışmalarını yürüten Orhangazi Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına yerleştirdiği Mobil Atık Getirme Merkezleriyle ambalaj atıklarının çöpe gitmesinin önüne geçiyor.

Orhangazi Belediyesi, ilçenin birçok noktasına yerleştirdiği geri dönüşüm kumbaraları, işletmelere ve sitelere dağıttığı ambalaj atığı toplama kutularıyla geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarının ekonomiye kazandırılmasını sağlıyor. Sıfır atık ve temiz bir doğa hedefiyle çalışmalarını yürüten belediye, bu konuda yeni bir çalışmayı yaşama geçirdi.

Vatandaşların atıklarını kolayca geri dönüşüm endüstrisine kazandırmaları için kentin ihtiyaç duyulan noktalarına Mobil Atık Getirme Merkezi üniteleri konuldu.

5 ayrı noktada

Orhangazi Belediyesi Çevre dostu bir çalışma başlatıldı. Bu bağlamda ilçe genelinde 5 ayrı noktada 5 adet 7 bölmeli mobil atık getirme merkezi yerleştirildi. Mobil atık getirme merkezlerinde, kâğıt-karton, plastik, cam, metal, elektronik atıklar, atık piller ile bitkisel atık yağ ayrı bölmelere atılarak toplanacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından hibe olarak gelen 5 adet mobil atık getirme merkezi. Atık türüne göre lisanlı firmalar tarafından toplanarak geri dönüşümü sağlanacak. Mobil atık getirme merkezlerinin olduğu noktalar; Orhangazi Meydanı, Hürriyet Taksi Durağı Önü, Alis Yürüyüş Yolu Girişi ve Orkent Pazaryeri Yanı, Siteler Bölgesi Armagaz Karşısı Şeklinde tespit edildi.

Toplanan atıklar, lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim edilerek tekrar ekonomiye kazandırılıyor. Bu şekilde hem doğa korunuyor hem de ekonomik değer yaratılıyor.