enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,0795
EURO
33,7034
CARGILL

Promosyon Yaygarası

331
A+
A-

Bankalar emekli maaşlarının kendilerinde olmasından kazanç sağlamasalar emekliye promosyon verirler mi? Vermezler!

Emekli promosyon almalımıdır? Mutlaka almalıdır! Ancak 3 yıl taahhüt vermek yerine 1 yıl taahhüt vererek ve emekli maaşı tutarında promosyon almalıdır. Bankaların bugünkü uygulamasına göre 3 yıl için en az 10500 TL (3500×3) promosyon ödemelidir. Bu da emeklilerin zararınadır, çünkü her yıl artan maaş tutarları promosyona yansımamış olacaktır. Dolayısı ile promosyon yıllık ve maaş tutarında ödenmelidir.
Promosyon emeklinin buz dağı gibi derdinin görünen kısmının tepesidir. Promosyon yaygarası emeklilerin gerçek derdinin üstünü örtmektedir. Emeklinin yarasına merhem olmayacak kadar küçük bir tutar için kıyametler koparılıyor. Oysa emeklinin derdi 20 yıldır cebinden sezdirmeden çalınan paralardır. Her yıl kılıfına uydurarak alması gerekenin yarısını maaş artışı olarak, hem de 6 ay emekli enflasyona yenik düştükten sonra veren uygulamalar; emekliyi asgari ücretinde yarısı kadar aylık alır hale getirdi. İşte bu nedenle emekliye öncelikle 20 yıl cebinden çalınanlar için TAZMİNAT verilmelidir.

Hesap ortada:
2002 Yılı Asgari Ücret 163TL , En Düşük Emekli Aylığı 216TL ; 2022 Yılı
Asgari Ücret 5500TL, En Düşük Emekli Aylığı 3500TL .
Emekli 20 yıldır kandırılmış, fakirleşmiş buna rağmen sesini çıkarmamıştır. Bundan böyle hakkını almak için çatır çatır mücadele edecektir.
Tazminat, maaşın her ay güncellenmesi, 4 maaş ikramiye, 3600 ek gösterge, sendika hakkı, EYT lilerin hakları, sosyal devlet gereği sosyal haklar (ücretsiz sağlık, ulaşım, tatil, etkinlik, faaliyet vs.) barınma , enerji destekleri, vergi muafiyetleri yada indirimleri EMEKLİLERİN ORTAK İSTEKLERİDİR.
Emekliler demokratik ve yasal yollarla tüm haklarını alabilmek üzere birleşeceklerdir. Birleşmiş 14 milyon emeklinin gücü karşısında hiçbir yönetim ayakta kalamaz. Emeklilerin istekleri mutlaka dikkate alınmalıdır. 16.08.2022
ESMA MÜJGAN ÇELİKKOL
TÜRBEP GN. SEK.

Yazarın Diğer Yazıları