enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4942
EURO
34,5714
Cargill

Recep Meşe’nin ilk hikaye kitabı ÖTE YAKA çıktı

Recep Meşe’nin ilk hikaye kitabı ÖTE YAKA çıktı
114
A+
A-

Gerçek yaşam hikayelerinin yansıtıldığı kitap, okurken aynı zamanda yaşayacağınız, bizim insanımızın hayatını derinlemesine hikayelerle anlatan küçük kesikler ihtiva ediyor. Okudukça kendinizden de bir şeyleri bulacağınız 14 öyküden oluşan kitabın internet satışları da alınmaya başlandı. Yazarımız Recep Meşe’yi bu başarılı eserinden ötürü kutluyor, bu güzel öykülerden oluşan yeni kitaplarını da okuyucuları ile paylaşmasını diliyoruz.
Recep Meşe’nin ilk hikaye kitabı olan ‘Öte Yaka’dan bir hikayeyi de siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz;

 

SUYU BULMAK

Adam, yaptığı ev ustalığı karşılığında almıştı bu yamaç tarlayı.
“Zeytin fidanlarıyla dolduracağız burasını” diyordu.
“Bir de su bulduk mu?”
Oğluyla İşaret tepeden deli zeytin çorallarını çıkartıp eşekle taşıdılar. İp çektiler, kuyu kazıp çoralları diktiler. Tutunca da aşıladılar.
Sıra su çıkarmaya gelmişti. Tarlanın üst başında arayacaktı adam suyu. Her yer sulansındı. Nasılsa bir yer tespit etti. Çatal, çubuk, bakır çubuk, dua herhangi bir yöntem kullanmamıştı. Doğa bilgeliğiyle, tecrübelerine ve hislerine göre bu noktayı belirlemişti.
Oğlunun bu çorak tarladan su çıkacağına pek aklı kesmedi önce.
Adam ilk kazmayı vurdu. Kazıyor, kazıyor oğlu da isteksiz kürekle toprakları atıyordu. İlk gün bir adam boyu indiler. Hiç bir su belirtisi yoktu. Çocuk suyun bulunamayacağını düşünüyordu hala. İkinci gün bir adam boyu daha indiler. Toprak nemli çıkmaya başlamıştı.
“Su çıkacak” dedi adam. Üçüncü gün bir o kadar daha kazdıklarında suya ulaştılar. Tarlada bir yarık oluşmuştu. Yarığın dibini genişletip suyu topladılar, yarıktan aşağı akıttılar suyu. Bir parmak kalınlığındaydı. Su durulunca avuçla içtiler sudan. Buz gibiydi. Sonraki günlerde kesilmedi su. Çeşme ve havuz yaptılar ardından.
Ve zeytin ağaçları bu suyla büyüdüler yıllar içinde.