enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5571
EURO
34,8464
Cargill

Şeftalide ilaçlama dönemi

Şeftalide ilaçlama dönemi
272
A+
A-

Yaprak kıvırcıklığı ilaçlaması başladı

Şeftali bahçelerinde tomurcuklar kabarmaya başladı. Pembe tomurcuk gösteren bahçelerden başlamak üzere şeftali yaprak kıvırcıklığı ilaçlaması başladı. Konuyla alakalı olarak Orhangazi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü açıklama yaptı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: İlçemiz şeftali ve nektarin bahçelerinde yapılan fenolojik gözlemler sonucunda şeftali yaprak kıvırcıklığı mücadelesi 25.02.2023 tarihinde başlatılmıştır.
Mücadelede meteorolojik şartlara dikkat ederek, bakanlığımızca tavsiyeli olan ilaçları, uygularken sağlığımız için gerekli önlemleri alarak ve arıların faaliyetinin olmadığı saatlerde yapılması önem arz etmektedir. Önemle duyurulur.
ŞEFTALİ YAPRAK KIVIRCIKLIĞI
Önemli oranda meyve azaltan ve uzun vadede ağaç ölümlerine sürükleyen şeftali yaprağı kıvırcıklığı şeftali üreticisinin başlıca düşmanlarından biri. Özellikle yapraklarda deformasyonlar ve şişiklerle ortaya çıkan bu hastalık, genç dallarda hastalanma durumlarında yaprakları büzüştürüyor, solduruyor ardından ise buruşturup kurutuyor. Dalların gelişimini durduran bu hastalık meyvelenmede önemli ölçüde azalma gösteriyor. Hastalık birkaç yıl ardı ardına yaşanırsa ağaç ölüyor. Hastalığa önlemin ise erken alınması şart. Çünkü ilk belirti görüldüğü anda hastalık başlamış ve müdahalede geç kalınmış oluyor