enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3755
EURO
34,9680

Termal Kaplıcaların Fizik Tedavideki Yeri

205
A+
A-

BEL-BOYUN AĞRILARI VE TERMAL KAPLICALARIN FİZİK TEDAVİDE YERİ

Bel ve boyun ağrıları toplumumuzun önemli şikayetleri arasında yer almaktadır. Günümüz koşullarında değişen iş hayatı ile beraber daha sedanter bir yaşam sürdüğümüz gerçeğini önümüze koyarsak sağlık açısından birçok problemi de görmüş oluruz.

Artık birçok ofiste masa başında neredeyse 8 saat geçiriyoruz ve vücudumuz buna dayanıklı bir yapıya sahip değil. Omurgamız vücudumuzda adeta taşıyıcı kolon görevi görüyor. Özensiz oturuş pozisyonları, çalışma masasının düzgün ayarlanmaması, dikkatsiz ani hareketler vs. gibi etmenler omurgamıza zorlayıcı baskılar yapabilir, kaslarımız spazma girebilir ve sonucunda bel-boyun ağrıları kaçınılmaz olabilir. Ayrıca tam tersi durum da söz konusu. Kas gücü gerektiren mesleklerde de bu gibi şikayetler sıklıkla görülmekte, özellikle mesleği gereği stres altında olan insanlar mutlaka hayatlarının belli bir bölümünde bel veya boyun ağrısı çekmiştir.

Bu ağrılarla ilgili değişik tedavi yöntemleri var tabii ki. Bu yazımda sizlere manuel terapi ve termal kaplıca sularının birleşiminden gelen şifadan bahsedeceğim;

Kaplıcaların kimyası gereği içinde bulunan minerallerin kas-iskelet sistemine pozitif katkısı olduğu bilinmektedir. Bu şifalı kaplıcalar kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak, dolaşım sistemindeki sorunlardan doğan ağrıların giderilmesini ve metabolizmanın da hızlanmasını sağlar.

Fizik tedavi özelinde konuşursak da bel-boyun ağrıları için ‘manuel terapi’ dediğimiz tedavi yönteminin çok etkin olduğunu biliyoruz. İşte bu şifalı kaplıca suyu ile manuel terapi birleşiminin oluşturduğu bu tedavi yaklaşımı oldukça etkili ve hızlı sonuçlar vermektedir. Kişinin spazma giren kaslarını gevşetip uygun manuel teknikler ile kas-iskelet sisteminde olan hasarın giderilmesine yönelik bir tedavi yaklaşımından bahsediyorum. Tabii kaplıcaların kontraendike olduğu bazı özel durumlar da var, ateşli ve enfeksiyonel hastalıklar vs gibi. Doktorunuza danışarak termal kaplıcaların şifasından siz de faydalanabilirsiniz.         SAĞLIKLI GÜNLER…         FZT. MEHMET ÖĞMEN

ESİLA TERMAL HOTEL & SPA

 Bilgi & Rezervasyon : 0 226 333 33 33

Yazarın Diğer Yazıları