enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,0840
EURO
34,7922
CARGILL
214
A+
A-

Son 4 ayda 14 festivalin iptal edildiği, kadın sanatçıların sahnelerinin yasaklandığı veya tutuklandığı bir dönemden geçerken; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn Tunç Soyer çağdaş, çevreci, sanata ve kültüre verdiği değer, destekleri ve uygulamaları nedeniyle övgüye layık olup, İzmirliler olarak kendisine teşekkür etmemek haksızlık olur.

Festivallerin bir amacı da; yerelde yaşayan vatandaşlarımızın olanaklarının azlığı nedeniyle ulaşamadıkları sanatsal etkinlikleri, yaz aylarında ayaklarına getirmektir.
Festivaller; ürün tanıtımı, el sanatları, yöresel mutfak tanıtımı, müzik, resim, tiyatro, şiir, edebiyat…vs. etkinlikleri ile vatandaşlara nefes aldırmak, sevinç, neşe duymaya da ihtiyaçları olduğunu hatırlatmak, hele şu içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıların tavan yaptığı günlerde sıkıntılarına ara verdirmek için çok gereklidir. Kösedere Üzüm Şenliğimiz bunlardan sadece biridir.
Yine bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu şefi İnanç Menekşe, 25-26-ve 28 Ağustos2022 tarihlerinde Urla, Balıklıova ve Mordoğanda; yönetmekte olduğu Yarımada (Urla ve Mordoğan) Korosu ile Yaz Akşamları Konserleri düzenlemiştir. İBŞ.Belediyesi saz sanatçıları eşliğinde, benim de içinde bulunduğum koro ekibimiz, genç yönetmenimiz İnanç Menekşe yönetiminde Urla ve Balıklıova Konserlerini başarıyla gerçekleştirmiştir.

Bildiğiniz gibi Balıklıova Urla ilçemizin bir mahallesidir. Eşimin ortaokul arkadaşı Ş.Ali Çakır da orada yaşamaktadır. Konser öncesi arayıp konseri izlemelerinden mutlu olacağımı söyledim. Meğer zaten İnanç Menekşenin protokol konuğu olarak davet edilmişler.
Konserimiz Balıklıova Rereasyon Alanı Amfi Tiyatroda her yer dopdolu ve ayakta seyircilerle çok mutlu, çok katılımlı, çok başarılı geçti. Koro yönetmeninin en büyük isteğidir, dolu mekanda, seyircinin istekle katıldığı ve keyif aldığı başarılı konserler vermek. Aylardır verilen emeklerin boşa gitmediğini gösteren bir ödüldür alkışlar. Çok mutlu oldu yönetmenimiz ve bir konuşma yaptı.

“Ben bu köylüyüm, beni büyütenler, beni okutanlar, şu andaki görevimi yapabilmemde emeği olanlar hepiniz sağolun!. Ş.Ali Çakır hocama çok şey borçluyum. Sizleri, köyümü çok seviyorum. Hepiniz varolun!”

Tüylerim diken diken, gözlerimde yaş, çok duygulandım. Vefalı insanları severim. Yolun açık olsun, yıldızın yükselsin, başarıların daim olsun İnanç Menekşe! Tebrikler!
Esma Müjgan ÇELİKKOL / 27.08.2022

Yazarın Diğer Yazıları