enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3627
EURO
34,9612

Volkan Yaşar BERBER’den Numismatik Sergisi ve Konferans

Volkan Yaşar BERBER’den Numismatik Sergisi ve Konferans
431
A+
A-

Değerli köşe yazarımız Araştırmacı Yazar- Tarihçi ve Koleksiyoner Sn.Volkan Yaşar BERBER Nurullah Saraç Ortaöğretim Okulu’nda Numismatik Sergisi ve konferans düzenledi.

TAKDİM

Aile yadigarı koleksiyonlarımı genç yaşımdan itibaren takipçisi olarak Nümismatik, Efemera, Flateli alanlarda uzmanlaşarak muhtelif Okullarda, Kültür merkezlerinde, Enstitülerde, Üniversitelerimizde vb kişisel konferans ve sergiler düzenlemekteyimdir. Osmanlı Arşivleri Araştırmacısı, Paleografi uzmanlığı yanında Gemoloji alanında da kendimi geliştirerek var olan kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi gün yüzüne çıkarma çalışmalarıma devam etmekteyimdir.

Asaleti, zarafeti, zekası, çalışkanlığı ve entellektüelliğiyle her daim ışık tutmuş olan, rol modelim liyakatı özümsemiş  tarihi, her yönüyle araştırmaya çalışarak. Her daim var olan geçmiş merakımı daha geniş kültür platformunda araştırma fırsatı yakalayarak Osmanlıca, Arapça, Latince, Farsça birçok vesika, kitap, belge, objeleri yurtiçinden, yurtdışından gönüldaşlarımızdan temin ederek 5.000’i aşkın vesika ve kitap imamafih 5.000’i aşkın objeden oluşan muhtelif koleksiyoner birikimimin yanında 500’ü aşkın aneknot ve makaleleriminde yayınlanmasıyla ayrıca gurur duymaktayımdır. Eserlerim çeşitli zamanlarda birbirinden bağımsız kaleme alınmış yazılarımla ve ancak bir sistem ve plan çerçevesinde bir sentez kaygısıyla bir araya getirilmesinden oluşuyor ki herhangi bir cümlesinden okunmaya başlanarak dahi başka bir konuya okuyucu sıkılmadan geçebilirler.

Dosthane teşviklerle ilk kişisel 2006 senesinde 15’er günden oluşan Nümismatik, Flateli, Efemera sergileri düzenleyerek peşine oluşan ilgiyle kurumsallaşmaya cesaretlenerek yurtiçi ve yurtdışında daha geniş kitlelere ulaşabilmek ümidiyle zengin kültürel projeler hazırlamaya ilahi takdiri tecellisiyle muvaffak olduk. 2017 senesinde doğru bilinen yanlışları içeren ‘’Kalemli Muhafız’’ isimli eserimin yoğun ilgi görmesinin verdiği cesaretle, yüzlerce kaynakla ve son 600 seneyi kapsayan Dünya da bir örneği dahi olmayan ‘’Tarihte Kayıp Oryantalistler’’ isimli kitabımı sizlere sunmaktan da gurur duymaktayım.. Böyle derin ve ayrıntılı Araştırma/İnceleme içeren eserler ihtiyaç gerektirdiği için yıllar süren zaman ve emekle ortaya çıkmıştır.

Araştırmacı Yazar – Tarihçi – Koleksiyoner / Volkan Yaşar BERBER