enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5193
EURO
34,6042
Cargill

2021 İhracatta Türkiye’nin yılı oldu

2021 İhracatta Türkiye’nin yılı oldu
724
A+
A-

İhracat Seferberliği Kapsamında İhracat Zirvesi Turları Başlıyor

2021 yılı Türkiye’nin ihracat rekorlarını tazelediği dönem olarak kayıtlara geçti. Devamlı olarak artış gösteren ihracat hacmi bu alanda yapılan çalışmaların hız kazanmasına ve yeni projelerin konuşulmaya başlanmasına ortam sağlamış oldu.

İGEME yakın dönemde Türk ihracatına fayda sağlama amacıyla başlattığı ihracat seferberliği kapsamında ihracat zirvesi turlarının startını verdi. Türkiye’nin önde gelen şehirlerde gerçekleştirilecek olan zirveler ile Türk ihracatının bu sene elde ettiği rekorlarını katlamaya yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

2021 İhracatta Türkiye’nin Yılı Oldu

Geçtiğimiz Eylül ayında Türk ihracatının yeni rakamları açıklandı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u açıkladığı verilere göre Eylül ayında Türk ihracatı yıllık yüzde 30 artışla 20.8 milyar dolarak olarak gerçekleşti. Açıklamasında ‘’Cumhuriyet tarihinde ilk kez aylık bazda 20 milyar dolar eşiğini aşmış bulunmaktayız. Son 12 aylık ihracat değeri 212.2 milyar dolar ile yeni Cumhuriyet rekoru kırmayı başardı. Yılsonu OVP hedefimiz olan 211 milyar doların üzerine çıkmış bulunuyoruz.’’ İfadelerine yer veren Muş ihracatın Türk ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ettiğini belirtti.

Açıklanan verilere göre 2021 yılının güçlü ihracat performansı eylül ayına da yansımış oldu. Türk ihracatının gelişmesine yönelik gerçekleştirilen projelerin tohumlarının alındığı bu dönem Türk ihracatının en verimli dönemi olarak kabul ediliyor.

İhracat Seferberliği Ülke Geneline Yayıldı

İşimiz İhracat Gücümüz Türkiye parolası ile 20 yıldır çalışmalarına devam eden İGEME başlattığı ihracat seferberliğini ülke geneline yaymayı başardı. İhracatın Türkiye’de tabana yayılması ve hacminin genişlemesi için yapılan çalışmalar karşılık vermeye başladı. Bu kapsamda düzenlenecek olan ihracat zirveleri de ihracat seferberliğinin amacına hizmet edecek.

İhracatta Vites Yükseltilecek

İhracatta çağın dönüşüm ve gerekliliklerini yakalamış, mevcut hıza ayak uydurabilen bir model için yapılacak olan zirvelerle rekor üstüne rekor tazeleyen Türk ihracatının dünya genelinde merkez konuma getirilmesi hedefleniyor.

Dünyanın en önemli firmalarından dünyaca ünlü konuşmacılarında katılımcı olarak boy göstereceği zirveler ile dünya ve Türk ihracatının her alanda ele alınması planlanıyor.

Takvim Belli Oldu

Türkiye’de ihracatı temele yaymayı hedefleyen zirvenin takvimi belli oldu. 25 Kasım 2021’de İzmir’de ilki gerçekleştirilecek olan zirvenin takvimi; Ankara, Antalya, Adana, Kayseri, İstanbul’da devam edecek…

İhracat, sağlık turizmi, eğitim, savunma, havacılık, yazılım, mobilya, tasarım, ihracatta ürün ve hizmetler değişiyor. Tüm bu değişimin merkezindeyiz. Bu merkez Türk ihracatında yeni bir sayfanın baş mimarı olacak.

İhracat zirveleri ve Türk ihracatıyla ilgili görüşlerini dile getiren İGEME CEO’su Murat IŞIK; ‘’Covid-19 sonrası dönemde her sektörde kuralların baştan yazıldığına şahit olduk. Bizde İGEME olarak Türk ihracatında yaptığımız çalışmalar ve projelerle kuralları baştan yazacağız. 2021 yılı ciddi anlamda Türkiye’nin yılı oldu ancak bu rakamlar yeterli değil. Ülke genelinde gerçekleştireceğimiz ihracat zirveleri ile Türk ihracatını derinlemesine ele alacağız. Devlet nezlinde katılımcılarında aramızda yer olacağı zirvelerimizle Türk ihracatına ihtiyacı olan ilk adımı sağlamış olacağız.’’ diyerek zirvelerin ihracatın gelişim göstermesinde ki önemine dikkat çekti.