enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4995
EURO
34,6423
Cargill

Tarımsız Olmaz !

425
A+
A-

TARIMSIZ OLMAZ !

Ülkesi, halkı için gece,gündüz durmadan ,yorulmadan çalışan kıymetli çiftçilerimizin 14 MAYIS cifciler günü yürekten kutlarım.

14 MAYIS BAYRAM İLAN EDİLSİN

Kılıçla, kurtarılan ülke sabanla ayakta kalır.
Bu şu anlama geliyor,Tarım olmasa ,olmazımızdır
Tarım bacasız sanayidir.

Ülkemizin konumu ve coğrafi durumu tarıma elverişli geniş sulak ekilebilir, katma değeri yüksek ürün elde etmeye uygundur.

Ama gelin ki siyasetteki kısır döngü ve iş bilmezlik tarımdan anlamayan ,tarım politikaları konusunda bir deneyimi olmayan kişiler tarafından masabası ,kağıt üzerinde hesaplamalarla olmuyor. Nitekim sonuçlar ortadadır.
Egerki böyle bir tarım ülkesinde ekmek 5 lira süt 10 lira domates 25 lira et 150 liradan satılıyor tuz koymuştur. Vay halimize .

GÜLERİZ AGLANACAK HALİMİZE…

Dünyada tarim ve Hayvancılık, sığır, büyükbaş, küçükbaş ,etlik ve sütlük kanatlı yetiştiriciliği konusunda kendi kendine yeten ülkelerden biriyiz.

Taktir edersiniz ki ülkemizde çok kıymetli ovalar var Konya, Ankara ovası tahıl ambarıdır ,Çukurova hububat ve pamuk üretiminde önemlidir GAP projesi tamamıyla hayata geçirilseydi tarımda Türkiye dünya devi olacaktı.
Köylülerin gözleriyle görebilecekleri, çalışmaları için örnek tutacakları, verimli, modern, uygulamalı tarım merkezleri kurmak gereklidir.

Tüm belediye başkanlarının Tunceli belediye başkanını örnek almalarını istiyorum ,yapınca oluyormuş.

Aslında tarımda yeni bir uygulamaya geçilmeli şöyle ki aileler bölünüyor tarım arazileri parçalanıyor yanlış 5 , 10 donum tarlalar ortaya çıkıyor bunlarda da modern ve teknik tarım uygulaması makineli tarıma geçilemiyor. Yüzeyde kiralama usulüyle tarımda tarla birleştirme ve tekkelleştirme modern tarım sanayisi şehirleri oluşturmak gerekir.

Bin dönüm araziyi 3 traktör işler köylü amcam 5 dönüm tarla için bir traktör alıyor ,bunun ekipmanları yan ürünleri, mazotu ,parçası, bakımı artık siz düşünün

Ama tarımda kooperatifleşme olsa ekip ,ekipmanlar koperatif adına çalışsa üretilen ürün tarlada alınsa köylünün gideri az kazancı çok olacak tır.

Siyasi iktidar kendi üreticisini düşünmüyor ithal etmekle köylüyü ve tarımı bitiriyor.

TARIM MİLLİ EKONOMİDİR BOŞ BIRAKILAMAZ!

Ülkemiz cifcileri gecesini, gündüzüne katarak evine ve ülkesine katma değer üretmek için çalışmaktadır. Siyasetin işi çifcinin ürettiği malın yurt içi,yurt dışı pazarlamasını sağlamaktır. Ve çifçilere düşük yakıt ,gübre ekip ekipman temin etmektir girdi maliyetlerini düşünmelidir.

Eğer birgün ülkede tarım biterse ,hayat biter.
Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki çalışma imkanlarını, asri ve iktisadi tedbirlerle en yüksek seviyeye çıkarmalıyız.
Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür.

Sayın yöneticiler ,sevgili yurttaşlar özümüze dönmeliyiz geleceğe emin adımlarla yürümek istiyorsak,bacasız tarıma toprağa gereken değeri vermeliyiz.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
DİYORKİ!

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR.

Köylerdeki efendiler çökerse şehirlerdeki sanayi köleleri yok olmaya mahkumdur.

Yazarın Diğer Yazıları