enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4844
EURO
34,5900
Cargill

Ooooobezite

344
A+
A-

Günümüz de çok ciddi bir sağlık sorunu haline gelen ve kişilerin hayatını büyük ölçüde etkileyen bu sorun artık neredeyse her üç insandan ikisinde görülüyor ya da başlangıcını oluşturuyor.

Bu oranın ülkemiz de oransal olarak daha çok kadınlarda görülmesi ise ülke kadınlarımızın erkeklere oranla daha sedanter bir yaşam sürdüğünü gösteriyor.bu sorunun başlıca sebeplerinden olan sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamla birlikte kötü beslenme,düzensiz beslenim obeziteyi büyük ölçüde etkilemekle birlikte kalp hastalıkları,dolaşım bozukluğu gibi hastalıklara sebebiyet vermekle kalmayıp ani ölümlerede yol açabiliyor.

Ne yapmalıyız?

Öncelikli olarak daha hareketli bir yaşamı benimsemeliyiz.
Günlük sporumuzu yapmalıyız hiç yapamıyorsak hayattaki bazı tercihlerimizi değiştirmeliyiz imkanlarımız ve olanaklarımızın dahilinde işimize yürüyerek gidebiliriz günümüz koşullarında bu imkansız gibi görünebilir dediğim gibi tercihler bize bağlı en azından bir iki durak önce inip iş yerimize yürüyerek gidebilir,asansör kullanımını azaltıp merdivenlere yönelebiliriz.bunun gibi daha bir çok örnek verilebilirken günlük hareketi sağlamak bizim tercihlerimize kalıyor.
Beslenme açısından ise karbonhidrat alımını azaltıp protein,vitamin alımına dikkat edilmeli ve her şeyde olduğu gibi bol su tüketilmelidir.Hızlı tüketim ürünleri olan fastfoodların tüketimi sınırlandırılmalı sağlıklı beslenme ve düzenli yemeye özen gösterilmelidir.

Günümüzde insanımız bunları yapmaktan ziyade kendilerini koşullandırıp kolaya kaçtıkları için düzenli bir yaşam felsefesi yerine daha fazla tüketim yaparak bu sorundan cerrahi işlemle kurtulmak istiyor.
Bunun bir tercih olup kişilerin tercihlerine müdahale etme gibi bir şeyin söz konusu olmayıp ancak daima en sağlıklı yönteme yönlendirmekte yine bize düşüyor.

Herkese sağlıklı günler dilerim:)

Yazarın Diğer Yazıları