enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,0391
EURO
33,6226
CARGILL

304 yeni mezun KPMG’de iş başı yaptı

304 yeni mezun KPMG’de iş başı yaptı
611
A+
A-

Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG Türkiye, yetenek havuzunu gençlerle genişletiyor. Üniversiteden yeni mezun 304 genç, KPMG’de iş başı yaptı. Mart-Eylül 2021 tarihleri arasında 22 bin başvurunun yapıldığı yeni mezun işe alım sürecinde gençlerle görüşmeler yüz yüze yapıldı.

52 mühendis ekibe dahil oldu 

Ağırlıklı olarak üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin işletme, iktisat ve finans bölümleri mezunları olmak üzere mühendislik eğitimi alan gençlerin de iş dünyasına ilk adım attığı yer KPMG Türkiye oldu. Bu yıl bilgi sistemleri ve danışmanlık bölümlerinde çalışmak üzere 52 mühendis işe alındı. 304 yeni mezunun yüzde 44’ü kadın, yüzde 56’sı erkek. Yeni başlayanlarla birlikte KPMG Türkiye’de yaş ortalaması ise 29 oldu.

“Gençlerle katma değerli işler üreteceğiz”

İşe alım sürecinde yoğun başvuru aldıklarını, yeni mezunların ilgisinden mutluluk duyduklarını belirten KPMG Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Neslihan Çakıt, “Dijitalleşme ve pandemi ile birlikte değişen iş hayatı tüm dünyada yenilikleri tetikledi. Şirketler yeni yeteneklere, becerilere günden güne daha fazla ihtiyaç duyuyor. KPMG olarak biz de küresel ve yerel birikimimizi gençlere aktararak geleceğin iş gücünü şekillendirmede büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Yine genç ve dinamik bir ekiple tüm paydaşlarımıza katma değerli işler üretmeye devam edeceğiz” dedi.