enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3812
EURO
35,0207

3’ü birden rekor kırdı

3’ü birden rekor kırdı
638
A+
A-

Bitcoin, Ethereum ve AVAX Rekor Kırdı, Kriptoların Piyasa Büyüklüğü 3 Trilyon Dolara Yaklaştı

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, “Kripto para piyasası Bitcoin, Ethereum ve AVAX öncülüğünde büyümeye devam ederken, altcoinlerde de dün oldukça hareket vardı. Küresel piyasalarda emtia fiyatları başta olmak üzere pandemi sonrası artan para bolluğu enflasyonist baskı yaratıyor. Bu da deflasyonist özellikte olan kripto paralara yatırım akışı sağlıyor.

Yarın ABD’den açıklanacak TÜFE rakamlarına bakıldığında yıllık rakamın yüzde 4’ten yüzde 4,3’e çıkması bekleniyor. Diğer tarafta açıklanan 3.çeyrek finansallarda da PayPal’ın artan gelirleri ile kripto para piyasasındaki pastasını artırmayı amaçlıyor. Kurumsalların akışı devam ederken, Coinshares raporuna göre de son 12 haftadır üst üste kurumsal alıcıların da kripto para alımları devam ediyor.

Risk iştahının kuvvetli olduğu şu günlerde Bitcoin’de 80.000$ hedefine adım adım ilerliyor. Diğer tarafta bu yükselişte bir risk unsuru da oluştu; artan kaldıraçlı kontrat hacimleri yoğunlukta ilerleyen piyasa, olası FUD haberlerine karşı kaldıraç nedeniyle daha da hassas hale geldi. Kaldıraçlı işlemlerin yoğunlukta olması yatırımcının risk iştahını artırması yerine temkinini artırması gereken bir konu. Bu nedenle 63.000$ seviyeleri yatırımcının dikkatle izlemesi gereken destek bölgeleri haline geldi.” sözleri ile yeni haftada yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

ETİKETLER: , ,