enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
19°C
Bursa
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
13°C
Pazar Hafif Yağmurlu
14°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Salı Az Bulutlu
14°C

Kızılay’dan hayati ilaçlarda yerli ve milli üretim atağı

Kızılay’dan hayati ilaçlarda yerli ve milli üretim atağı
A+
A-

Türk Kızılay ve Güney Koreli SK Plasma, Türkiye’nin ilk plazma kaynaklı ilaç üretim tesisini Ankara’da kurmak üzere stratejik bir ortaklığa imza attı. Tesis, immünoglobulin, albümin ve Faktör VIII gibi kritik ilaçların yerli ve güvenilir şekilde üretilmesini sağlayacak.

Türk Kızılay, Türkiye’nin plazma türevli ilaçlarda dışa bağımlılığını ortadan kaldırmayı hedefleyen stratejik adımını hayata geçirerek Güney Kore merkezli SK Plasma ile ülkenin ilk plazma kaynaklı ilaç üretim tesisinin kurulması için iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, Ankara’da düzenlenen Türkiye–Kore Zirvesi kapsamında resmiyet kazandı.

Proje kapsamında Kızılay Yatırım ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yatırımın ana paydaşları arasında yer alırken, SK Plasma uluslararası deneyimi ve plazma türevli ilaç üretimindeki ileri teknolojisiyle projeye destek sağlayacak. Tesis, Ankara’nın Çubuk ilçesinde inşa edilecek. Türkiye için stratejik önem taşıyan yatırım, immünoglobulin, albümin ve Faktör VIII gibi hayati plazma türevli ilaçların Türkiye’de ilk kez yerli üretimini mümkün kılarak hem sağlık güvenliğine hem de tedarik sürdürülebilirliğine önemli katkı sağlayacak.

 Türk Kızılay’dan stratejik yatırım

ZETEKS

 İmza töreninde konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, ortaklığın Türkiye için taşıdığı değeri şöyle ifade etti:

“Bu proje, Türkiye’nin hayati plazma kaynaklı ilaçlarda kendi kendine yeterliliğini tesis etme yolunda atılmış çok önemli bir adımdır. Türk Kızılay olarak milletimiz adına bu stratejik yatırımı üstlenmekten büyük bir gurur duyuyoruz.”

 “Türkiye ile birlikte güçlü bir üretim kapasitesi oluşturacağız”

SK Plasma CEO’su Seungjoo Kim ise, Türkiye ile ortaklığın önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Türk Kızılay ile ulusal ölçekte öneme sahip böyle bir programda yer almaktan onur duyuyoruz. Türkiye’nin immünoglobulin, albümin ve Faktör VIII gibi kritik ilaçların üretiminde çağdaş bir kapasiteye ulaşması için tüm teknik tecrübemizi aktarmaya hazırız.”

Kurulacak tesis, Türkiye’nin ulusal sağlık altyapısını güçlendirmeyi, kritik ilaçlara erişimde dayanıklılığı artırmayı ve plazma ilaçlarında dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyor.

#Orhangazi #SonDakika #Haber #Orhangazihaber #Avamhaber #Gündem #Siyaset #Ekonomi #Spor #Teknoloji