enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,5557
EURO
47,7046
ALTIN
4.353,42
BIST
10.642,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
36°C
Bursa
36°C
Açık
Cumartesi Açık
36°C
Pazar Açık
36°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
36°C
Salı Açık
36°C

Kamu Yöneticileri Öğretmene Saygı Duymayı Öğrenmek Zorundadır

Kamu Yöneticileri Öğretmene Saygı Duymayı Öğrenmek Zorundadır
A+
A-

Öğretmene “Haddini bil, sınıftan çık” diyen Kaymakam Faruk Saygın, öğretmenlerin tepkisini çekti. Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, “Son yıllarda öğretmenlere karşı haddini aşan, öğretmeni değersizleştiren kamu yöneticilerinin sayısında önemli bir artış olmuştur. Güç sarhoşluğunu, kendini biricik otorite görmeyi alışkanlık edinen kamu yöneticilerinin bu tutumu, münferit olaylar değildir, aksine siyasi rejimin bir sonucudur” dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı, “Son olarak Artvin Kemalpaşa Kaymakamı Faruk Saygın’ın bir öğretmene “haddini bil, sınıftan çık, dışarıda bekle” diyecek gücü kendisinde görmesi, yaratılmak istenen “hükümet memurluğu” kültürünün, kamu emekçilerinin bir bütün olarak “kapı kulu” olarak görülmesinin ve demokratik bir öğrenme ikliminde bulunması gereken öğrencilere de bu kültürü “örnek gösterme” hadsizliğinin somutlaşmış halidir. Halbuki kamu yöneticileri, bir eğitim öğretim kurumuna ziyarette bulunduğunda, oranın okul olduğu bilincini terk etmemeli ve öğrencilerin demokrasiye, adalete, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına olan inancını güçlendirecek örnek davranışlar sergilemelidir. Ancak geldiğimiz aşama, bunun çok gerisindedir. Bu nedenle Eğitim Sen olarak, kamu yöneticilerinin söz konusu tutum ve davranışlarına alışmayacağımızı, aksine kamu yöneticilerinin makamlarının gerektirdiği tevazu, saygı ve sorumlulukları her defasında hatırlatacağımızı vurgulamak isteriz. Eğitim ve bilim emekçilerine yılın bir gününde hamasi nutuk çekmeyi görev bilenlere karşı her gün bu gerçeği savunacağız”

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

ZETEKS