enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5149
EURO
34,7866
Cargill

Araştırma Üniversitelerinde yeni düzenlemeler

Araştırma Üniversitelerinde yeni düzenlemeler
368
A+
A-

YÖK Başkanı Erol Özvar, Araştırma Üniversiteleri kapsamında yapılan önemli düzenlemeleri açıkladı. Özvar, ‘Norm Kadro’ ve ‘Unvan Oran Sınırlaması’ düzenlemeleri hakkında bilgi verdi.

Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Kapsamında Yükseköğretim Kurulu Araştırma Üniversiteleri Toplantısı YÖK Başkanı Erol Özvar’ın başkanlığında Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantıda 23 Araştırma Üniversitesinin 11. Kalkınma Planı’nda yer alan öncelikli alanların yanı sıra yetkin oldukları sağlık, fen ve mühendislik ve sosyal bilimler alanlarıyla da eşleştirildiği liste açıklandı.

Araştırma üniversitelerinde unvanlardaki oran sınırlaması kaldırıldı

Özvar desteklerin önemini anlattığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Yönetmeliği’nde gerçekleştirdiğimiz ve yakında ilan edeceğimiz değişiklikle Araştırma Üniversiteleri Destek Programı kapsamında aktarılan kaynağın kullanımına ilişkin getirdiğimiz önemli bir esnekliğin müjdesini de bu vesile ile ilk kez sizlerle paylaşmak isterim. Program çerçevesinde sağlanan ödeneğin etkin kullanımı, uygulama süreç ve sonuçlarına ilişkin izleme ve değerlendirme YÖK tarafından yapılacak ve buna ilişkin raporlama hazırlanarak Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile paylaşılacaktır. Destek programının işleyişine ilişkin usul ve esaslar da Strateji ve Bütçe Başkanlığımız ile koordinasyon içerisinde ayrıca YÖK tarafından hazırlanmakta olup yakın zamanda tamamlanmış olacaktır”

Araştırma Üniversiteleri Norm Kadro Uygulaması

Araştırma üniversitelerimizi de yakından ilgilendiren bir başka düzenleme de norm kadro ile ilgili olduğunu anlatan Özvar, “3 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ çerçevesinde yaptığımız değişiklikle tüm üniversitelerde norm kadroya ilişkin bir esneklik getirmekle birlikte araştırma üniversitelerindeki unvanlar için getirilen oran sınırlamasını kaldırarak önemli bir rahatlama sağladık. Önümüzdeki günlerde özellikle araştırma üniversitelerimizi yakından ilgilendiren önemli mevzuat düzenlemelerinin müjdelerini de sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.