enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3411
EURO
35,0201

Askeri silahlardada SARSILMAZ farkı

Askeri silahlardada SARSILMAZ farkı
294
A+
A-

Yerli savunma sanayiinin öncüsü SARSILMAZ SİLAH SANAYİ A.Ş; tabanca ve tüm askeri modelleriyle ilgi odağı oldu.

Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzanac ve Türkiye Cumhuriyeti Manile Büyükelçisi Artemiz Sümer, Sarsılmaz standını gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Bakan Lorenzanac, Sarsılmaz’ın ürettiği askeri silahların tek tek inceledi. Bakan, Sarsılmaz’ın yeni geliştirdiği tabancalara da büyük ilgi gösterdi.


Türk mühendislerinin ürünü, yerli ve milli imkanlarlaüretilen, başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçleri olmak üzere 23ülkenin kolluk kuvvetleri tarafından kullanılan Sarsılmaz silahları, devletonaylı ilk ve tek Ar-Ge merkezine sahip olan Düzce’deki 100 bin metrekarelikfabrikada tasarlanıp geliştiriliyor. 80’den fazla ülkeye ihracat yapan, 350’denfazla ürünü yerli ve milli olanaklarla üreten Sarsılmaz, 27-29 Nisan tarihleriarasında Filipinler’in başkenti Manila’da düzenlenen ADAS 2022’de, askeri silahgrubundaki tüm silahları ile yeni geliştirdiği tabanca modelleri ile görücüye çıktı.


Filipinler’in başkenti Manila’da 4. kez düzenlenen ve Filipinler Cumhurbaşkanlığı, Savunma Bakanlığı ile Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından da desteklenen ADAS’a kara,hava ve deniz savunma sistemlerinden silah sistemlerine, ağır ve hafif ekipmanlardan elektronik harp sistemlerine kadar savunma sanayinin tüm alanlarında faaliyet gösteren dünyanın en önemli firmaları katılıyor.
Türkiye Cumhuriyeti Manila Büyükelçisi Artemiz Sümer ile birlikte Sarsılmaz standını ziyaret eden Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzanac yetkililerden bilgi aldı. Sarsılmaz’ın yerli ve milli imkanlarla ürettiği askeri silahları tek tek inceleyen bakan Lorenzanac, yeni geliştirelen tabancalara da büyük ilgi gösterdi.


En yeni SAR 9modelleri fuarda

Fuarda tüm askeri silahlarının yanı sıra yeni geliştirdiği tabanca modellerini de sergileyen SARSILMAZ SİLAH SANAYİ A.Ş.’nin standı, fuarda ilgi odağı oldu. Ziyaretçiler,fuarda, Sarsılmaz’ın SAR 9 tabanca ailesine ait SAR 9 METE, SAR 9 SC, SAR 9C,SAR 9 SP, SAR 9 Gen2 ve serinin küçük boyutlarıyla fark yaratan yeni üyeleriSAR 9 SC ile SAR 9 CX modellerini inceleme fırsatı buldu.
15 mermi kapasiteli şarjör, ekstra bir sisteme gerek duyulmaksızın monte edilebilir refleks nişangah ve fenerle hem profesyonel hem de kişisel kullanıma uygun bir tasarıma sahip olan SAR 9 CX, en çok ilgi gören modellerin başında geldi.gelirken taşımaya uygun tasarımıyla dikkat çeken SAR 9 SC ve yakın muharebe ortamlarının taktik ihtiyaçlarını karşılayan SAR 9 SP’ye ise ilgi yoğundu.


Askeri silahlarda da SARSILMAZ farkı

Bir askeribirliğin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek ürün yelpazesine sahip olan SARSILMAZ SİLAH SANAYİ A.Ş; makineli tabanca, piyade tüfeği, makineli ve ağır makineli tüfek modellerini de ADAS’ta sergiliyor.
Meskûn mahal kullanımı için özgün olarak tasarlanan SAR 109 serisinin C ve T modelleri hafif bir yapıyla kolay kullanım özellikleri taşırken, yüksek hızda çalışma kapasitesi sayesinde son derece etkili bir kullanım olanağı sunuyor. NATO standartlarına göre tasarlanan SAR 109 ayrıca modüler gövde yapılarıyla muharebe alanında ihtiyaç duyulabilecek her türlü aksesuar kullanımını da mümkün kılıyor.

Deneyim veteknoloji ürünü piyade tüfekleri

SARSILMAZ SİLAHSANAYİ A.Ş’nin uzun yıllara dayanan deneyimiyle ürettiği piyade tüfekleri de ADAS’ta sergilenen ürünler arasında. Türk mühendislerince özgün olarak geliştirilen SAR 223 ve SAR 56 piyade tüfeği modellerinin yanı sıra Sarsılmaz’ın seri üretimini üstlendiği MPT-76’lar da ADAS’ta görücüye çıktı.
Yüksek isabet yüzdeli hafif ve etkili piyade tüfeği SAR 223, Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ve TÜBİTAK TEYDEP işbirliğiyle projelenen ilk piyade tüfeği olma özelliğini taşıyor. Her türlü muharebede tüm askeri ihtiyaçları karşılayacak tasarıma sahip olan SAR 223’ler, en zor arazi ve iklim koşullarına mükemmel uyum sağlıyor. Direkt gaz etkili geciktirilmiş ani geri tepme sistemiyle çalışan SAR223, dakikada yaklaşık 900 mermi atım kapasitesine sahip.

Piyade tüfeğinde kalitenin zirvesi: SAR 56:

SARSILMAZ SİLAHSANAYİ A.Ş’nin piyade tüfekleri alanında elde ettiği birikimi sahadaki uzman personelden aldığı geri bildirimle harmanlayarak geliştirdiği SAR 56 piyade tüfeği, ADAS’ta en çok ilgi gören modellerden. Kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olan 5,56×45 mm çapındaki SAR 56, beş konumlu ve yanak destekli dipçiği ve sökülebilir el kundağının yanı sıra açılı el tutamağıyla da her türlü saha koşuluna adapte olabiliyor. Kısa vuruşlu gaz piston tahrik sistemi sayesinde yüksek performans sağlayan SAR 56; 7,5, 11 ve 14,5 inç olmak üzere üç farklı namlu boyu seçeneği sunuyor. SAR 56, bu özelliğiyle yakın mesafeden uzak menzile kadar farklı koşullarda gerçekleşebilecek tüm görevlere uyum sağlayabiliyor.

SAR 762 MT ile SAR127 MT de fuarda

Sarsılmaz, makineli tüfek segmentindeki SAR 762 MT ve ağır makineli tüfek SAR 127 MT modelini de fuarda profesyonellerin beğenisine sundu. 7,62×51 mm çapındaki SAR762 MT’nin A, B, C ve D olmak üzere dört farklı sürümü mevcut. SAR 762 MT-A,uzaktan komutalı silah sistemlerinde (UKSS) kullanılabiliyor. Piyadenin kullanımı için geliştirilen SAR 762 MT-B modeli ise hem çatal ayak ile hem deüç ayaklı sehpa üzerinden ateşlenebiliyor. SAR 762 MT-C’nin Altay ana muharebe tankında eş eksenli (co-axial) makineli tüfek olarak kullanılması hedefleniyor.SAR 762 MT-B ile benzer özelliklere sahip olan SAR 762 MT-D’nin dakikadaki atım hızı 3 konumlu gaz valfi sayesinde değiştirilebiliyor.

SARSILMAZ SİLAHSANAYİ A.Ş mühendislerince geliştirilen SAR 127 MT ise 12,7×99 mm’lik bir ağır makineli tüfek. Hem tam otomatik hem de tek tek atış yapabiliyor. SAR 762MT-A’ya benzer şekilde UKSS’lere de entegre edilebilen SAR 127 MT, ayrıca gerekli arayüz bağlantıları yapılarak kara, deniz ve hava araçlarına data kılabiliyor.