enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1731
EURO
34,9114
CARGILL

Bitcoin 53.000$ seviyesine inmedikçe risk iştahı devam eder

Bitcoin 53.000$ seviyesine inmedikçe risk iştahı devam eder
637
A+
A-

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü “Bitcoin 53.000$ Gerisine İnmedikçe Risk İştahı Devam Eder, IMF’e Göre Stablecoinler Riskli” başlığı ile kripto para yatırımlarına ilişkin günlük değerlendirmesinde şu yorumlarda bulundu:

“Son günlerde küresel piyasalarda yaşanan kararsız seyir kripto paraları da etkiledi. ABD ve Avrupa’da artan enflasyon rakamlarının sanılanın aksine geçici olmadığı yönündeki endişeler, ABD ve IMF’ın stablecoin tutumları ve Çin’de patlak veren Evergrande krizinin ne kadar derin olduğuna ilişkin endişeler piyasa fiyatlarını etkiliyor. Bitcoin dün 53.900$ seviyelerine kadar gerilerken bir miktar kar satışları ile devam ediyor. Aktif ve yeni adres sayılarındaki artışın son günlerde daha iyi göründüğü Ethereum ise 3440$ ile eşik seviyesi 3500$’ın gerisine indi. Apple’ın Iphone 13 üretiminde kısıntıya gidebileceği söylemleri dahi kripto fiyatlamasında etkili olurken asıl risk ABD’nin bu ay sonuna kadar çıkarmasını beklediğimiz CBDC raporunda Dijital Dolar çalışmalarına start veren ABD bu konu da stablecoinleri nasıl bir risk çerçevesinde tanımlayacak ve stablecoin ihraççılarına yönelik yeni kararlar alacak mı önemli olacak.

IMF de ABD’ye paralel benzer bir söylemle kripto paralardan ziyade stablecoinler hakkında endişeli olduğuna ve dayandıkları eski finansal sistemleri zayıflatabileceği hakkında rapor yayımladı. Yine de bilinenin aksine Bitcoin ve DeFi yatırımcıları portföylerini artırarak coin tutmaya devam ediyor. DeFi’larda kilitlenen para 200 milyar doları aştı. Dolayısıyla risklerin farkında olup işlemleri de bu yönde gerçekleştirmek ekim ayı açısından iyi olabilir. Bitcoin’de seyir 53.000$ altına inmedikçe bozulacağa benzemiyor. Dolar 9,04 ile yeni rekor kırarken, ABD 10 yıllıklar ise bir miktar gevşeyerek 1,57% seviyesine indi.”

ETİKETLER: