enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3241
EURO
34,9742

Bordo – Mavi sloganlarıyla genel kurul

Bordo – Mavi sloganlarıyla genel kurul
688
A+
A-

Trabzonspor’un yıllar sonra şampiyonluğa bu denli yaklaşmasının heyecanı Pendik Trabzonlular Derneğinin genel kuruluna da yansıdı.
Son zamanlarda gerek kültürel gerekse sosyal projeler anlamında birçok önemli projelere imza atan Pendik Trabzonlular derneği 2. Olağan Genel Kurulunu 30.01.20222 Tarihinde saat 14,00 da Pendik Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımın gözlendiği Genel Kurul adeta Bordo-Mavi-Şampiyon- Trabzon sloganları altında gerçekleşti.
Divan başkanlığını Bülent Aydın’ın yaptığı toplantıda ilk konuşmayı tek başkan adayı olan Süleyman Pergel yaptı.
Genel kurulda, aynı zamanda derneğin kurucu başkanı olan harita mühendisi Süleyman Pergel oy birliği ile yeniden başkanlığa seçildi.

Başkan Süleyman Pergel kurulda yaptığı konuşmadı Pendik Trabzonlular derneğinin amacının Trabzon kültürünü Pendik ilçesinde ve tüm Dünya’da tanıtmak olduğunu ifade etti.

Bugüne kadar yapmış oldukları sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında bilgi veren Pergel sözlerine şu şekilde devam etti:

“Pendik Trabzonlular Derneği olarak kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi bölge insanımıza tanıtma çalışmalarımızın yanında ülkemizin dört bir tarafına yönelik sosyal projelerimizi de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni dönemde de bu projelerimizi artırarak devam ettirme gayreti içerisinde olacağız. Yeni ve kurumsallaşma sürecinde olan bir derneğiz. Büyümek ve güven veren güçlü bir STK olma arzusundayız. Bu alanda çalışmalarımız devam ediyor. Gençlerimize yönelik etkinlikler yapmaya başladık ve başlıyoruz. 2019’un başlarında Trabzonspor futbol okulunu kurmaya niyetlendik. Ancak maalesef pandemi nedeniyle futbol kulüpleri faaliyetlerini durdurdu. Yine de Kurtköy’de futbol okulunu hayata geçirdik””

Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği genel kurulun sunuculuğunu ise Trabzonlu ünlü ses sanatçısı Yücel Aktaş üstlendi. Aktaş’ın birbirinden güzel Karadeniz müzikleri büyük ilgi gördü.

Genel Kurula İBB Meclis üye ve Sancaktepe Belediyesi Meclis Başkan Vekili Haşim İskender, İBB Meclis üyesi İlker Bakioğlu, Pendik Belediye Başkan yardımcıları Vahap Doğan ve Atakan Yüce, CHP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Pendik İlçe başkanları, Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri, Pendik ve civar ilçelerde faaliyet gösteren hemşeri dernekleri ve sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticileri katıldı.

Birçok farklı meslekte kendi alanlarında başarılara imza atmış kişiler ve özellikle gençlerden oluşa yeni yönetim kurulu delegelerin oy birliği ile görevine başladı.

Pendik Trabzonlular Derneği’nin yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

1-Süleyman Pergel

2-Kemal Aygün

3-Yasemin Alyeşil

4-Murat Demiray

5-İbrahim Çam

6-Yasin Kadıoğlu

7-Muzaffer Karatay

8-Havva Bakal Kuvvet

9-Recep Yeşilyurt

10-Bayram Bekar

11-Namık Kemal Ertan

12-Mustafa Özbay

13-Furkan Topaloğlu

14-Cemil Çakıroğlu

15-Fatih Kaya