enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
CARGILL

BTP lideri Hüseyin Baş’tan çarpıcı mesajlar

BTP lideri Hüseyin Baş’tan çarpıcı mesajlar
668
A+
A-

BTP Lideri formatı attı: Siyaseti de, hükümeti de güncelleyeceğiz

BTP’nin 8. Olağan Büyük Kongresi siyasetteki gerilimi düşüren bir buluşmaya sahne oldu.

20 siyasi partinin genel başkan yardımcısı seviyesinde temsilci gönderdiği kongrede İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un mesajları büyük alkış aldı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 8. Olağan Büyük Kongresi’nde Hüseyin Baş yeniden genel başkan seçildi.

“At Bi Format”, “Türkiye’yi Yönetecek Gençler Aranıyor” ve “Gençler Halleder” sloganlarıyla gerçekleştirilen kongre baştan sona coşkulu bir atmosferde gerçekleşti.

Kongre salonunda BTP’nin kurucusu merhum Prof. Dr. Haydar Baş ile birlikte Hüseyin Baş’ın fotoğrafları yer alırken, “Format atmaya geldik”, “Var bir hayalimiz” yazılı pankartlar asıldı.

Kongreye katılan BTP Trabzon teşkilatı da Trabzonspor’un şampiyonluğuna atıfta bulunarak “O sene bu sene pankartı” astı.

BTP Lideri Baş, salona ‘Sen Bize Umut Oldun’ adlı sosyal medyada viral olan marş eşliğinde girdi.

Partilileri selamlayan Baş, Karadeniz halk oyunları ekibiyle de bir süre horon oynadı.

Siyasi partilerden yoğun ilgi

Kongreye partililerin yanı şıra medyanın ve diğer siyasi partilerin ilgisi de yoğun oldu.

20 partinin temsilci gönderdiği BTP kongresinde Millet İttifakı’nda yer alan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin yanı sıra altılı masada yer alan Gelecek Partisi ile DEVA Partisi de genel başkan yardımcısı düzeyinde temsil edildi.

Cumhur İttifakı’nda yer alan AKP ve MHP kongreye davet edilmelerine rağmen katılmazken bu ittifakta yer alan Büyük Birlik Partisi 2 temsilci gönderdi.

Türkiye Değişim Partisi, Demokratik Sol Parti, Vatan Partisi, Zafer Partisi, Memleket Partisi, Yeniden Refah Partisi de kongreye katılan partiler arasındaydı.

Kongreye katılan siyasi parti temsilcileri tek tek anons edilirken salonda alkış almaları dikkat çekti.

Hüseyin Baş’tan çarpıcı mesajlar

 

Büyük bir coşkunun hakim olduğu salonda delegelere hitap eden BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş ise yaklaşık 45 dakika süren konuşmasında gündemdeki konulara ilişkin dikkat çekici değerlendirmeler yaptı.

Hüseyin Baş’ın konuşmasından başlıklar şu şekilde;

-Lozan’dan bir tane madde bilmeyen adamlar gizli bütün maddeleri biliyor. Yazın Cimer’e, Sayın Cumhurbaşkanına sorun, Lozan’da gizli madde var mı, yok mu? Bu kadar basit!

– Bu ülke Bulgar’a, turiste ucuz, bu ülke Suriye’den savaştan kaçıp gelen mültecilere bile ucuz, bu ülke bir tek bize pahalı. Niye? Çünkü bizim paramız yok

– Bir top A4 kağıdı en son 80 liraydı! Niye? SEKA’yı özelleştirdin, kapattın. Bu kadar elektrik faturası var. Niye? Elektrik dağıtımını özelleştirdin. Niye özelleştiriyorsun? Devlet istihdam yapmaz! Yahu kardeşim niye yapmasın!

– Doktora 8-9 bin lira veriyorlar diye başına kakıyorlar. Yetmiyorsa çık git diyor, sen 100 bin lira alıyorsun sana yetiyor mu?

– Sizleri bizleri bilinçli bir şekilde fakirleştirdiler. Şimdi, ‘ekonomiyi kurtardık elhamdülillah’ diyor Bakan. Herhalde kendi ekonomisini kurtardı çünkü bizde hiçbir şey yok.

– Ayçiçek yağını gemilerle karşılar olduk. Tarımı bitirdiler. Tarım stratejik bir sektördür. Silahsız bile savaşabilirsiniz ama buğdaysız savaşamazsınız. Köprüye geçiş garantisi oluyor ama çiftçinin ürününün alım garantisi olmuyor.

– Bakın dünyada hiçbir siyasal oluşumun elinde olmayan bir gerçek var bizde. Milli Ekonomi Modeli…

– Bu ülkenin yerinin altındaki bütün zenginliği 40 yıldan beri işgal altında, bunu anlatmaya çalışıyoruz. Milli Ekonomi Modeli bu işte.

– Gençler gelin hep birlikte kendi geleceğimizi kendimiz inşa edelim

– Burada menfaat yok, burada yarının vereceğimiz hesap var, burada şu bayrağın altında gelecek kurabilmek var, burada çoluğumuzu çocuğumuzu neslimizi güzel bir dünyaya bırakmak için canını feda etmeye hazır insanlar var.