enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5079
EURO
34,6430
Cargill

Büyük Düşüş Gelebilir !

Büyük Düşüş Gelebilir !
291
A+
A-

Analitik Firması Uyardı! Büyük Düşüş Gelebilir!

Fundstrat’a göre kripto para piyasası daha fazla oynaklığa ve aşağı yönlü hareketlere hazırlanmalı, bu nedenle yatırımcılar portföylerini gözden geçirmeli ve piyasanın olası düşüşüne karşı önlem almalı.

Fundstrat’tan Sean Farrell, yatırımcılara portföylerinde sahip oldukları uzun pozisyonlar için satım (short) opsiyonları satın almalarını ve spekülatif altcoin’lere yaptıkları yatırımları azaltmalarını tavsiye etti. Piyasaya bakışı, anormal derecede düşük likiditeye ve Anma Günü tatilinde likiditenin potansiyel artışına bağlı.

Ayrıca, piyasanın kaldıraç azaltmadığını ve türev ürünlere olan açık ilginin şu anda arttığını belirtmek de önemlidir. Makroekonomik koşullar, faiz artış döngüleri sırasında kripto para birimleri gibi riskli varlıkların lehine de değildir.

Farrell, piyasanın düşük likidite, artan kaldıraç ve sıkılaşan parasal koşullarla karşı karşıya kalması nedeniyle önümüzdeki tatillerde işlerin garipleşmesini bekliyor; bu da büyük bir fiyat dalgalanması için mükemmel bir reçetedir.

İstatistiksel olarak, Anma Günü tatilini düşük likidite ve piyasada var olmayan hacim takip ediyor. Piyasa kaldıraçlı hale geldikçe, likidite eksikliği nedeniyle piyasanın oynaklığında ani bir artışla karşı karşıya kaldığı bir durum görebiliriz.

2020 ve 2021’de kripto para piyasası hacmi sırasıyla yüzde 43 ve yüzde 35 düştü, bu da dijital varlık sektörüne giren kurumsal yatırımcıların sayısı göz önüne alındığında bu yılki piyasa faaliyetinin de son derece düşük bir seviyede kalacağını gösteriyor.

Anma Günü beklentisiyle, kripto para piyasası, Ethereum ve Bitcoin gibi kripto para birimleri üzerinde uzun vadeli sahiplerinden gelen satış baskısı altında büyük ölçüde baskı altında kalmaya devam ediyor.

Ne yazık ki, piyasa, UST stabilcoin’in sabitliğini kaybetmesi ve genel olarak Terra felaketinin neden olduğu satıştan henüz kurtulamadı.

 

Not: Yatırım tavsiyesi değildir.Sorumluluk size aittir.Haber amaçlı yapılmıştır.