enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
Cargill

Seni Anlamayan…

22
A+
A-

 

Başkalarının kendini anlaması elbet insanda psikolojikmen olumlu motive oluşturacaktır. Anlayışlı olabilme erdemliliğine ulaşamamış kişilerle inatlaşarak bir yere varılamayacaktır ancak sonu hüsran olup her iki tarafta kendini betaraf edecektir. Tartışmaların daima sağlıklı olduğu fikrini bir kenara bırakarak ılımlı şekilde dialog kurmak gereklidir. Bir süre yarı şaka yarı ciddi devam edegelen tartışmaların tadı kaçarak ciddiye de dönüşmesi anlık olabilmektedir.

Agresif ve kavgacı kişiler bulundukları ortamı sıkıcı hale getirmekle beraber anlık sinirsel patlamalarıyla çevresinde itici bulunurlar. Anlamayan biriyle tartıştığında karşındakinin anlayışsızlığını negatifleştirdiğini ve onun fikrine daha sıkı sarılmasına yardımcı olduğunu anlarsın maalesef.. Tartışmanın gerekliliğiyle karşındakinin inadını çeliştirmesine farkında olmadan desteklemiş olursun.

Kavgaya ihtiyaç duyan bu tarz travmatik kişilerden uzak durmak gereklidir. Savunulacak tarafı olmayan çoğu anlamsız kavgaların geri dönüşü olmayan sonuçlar doğuracağı ihtimali göz önüne alınırsa kaçınmak en iyi şeydir. Bazen kendimize arada olur bu şekilde ufak tefek kavgalar gereklidir diyerek kendimizi avutsakta aslen sağlımızı tehdit ederek bir çok olası iç rahatsızlıklarımıza davetiyedir.

Öfkelenerek seni anlamamakta ısrar eden insana karşı dikte şekilde kabullenmesini sağlayabilme babında çaba sarf etmekte o insanı aşırı strese sokarak zaman sonrası tekerrür etmesiyle bu yaşananlar kalıcı psikolojik rahatsızlıklar bırakacaktır. Doğal tarzın gereği insan yaşanmışlıklarına nazaran hareket edeceğinden çocukluğundan süregelen çelişkileri iyi analiz etmek gerekmektedir.

Hakkını aramaya çalıştıkça haklı olduğun halde, karşındakinin anlayışsızlığı senide istenç sinirsel hale sokarak istenmeyen söz ve davranışlara maruz bırakmadan derhal sakinleşme modunda kendini geri çekebilme erdemliliği göstermelisindir. Mantıksızca kendi politikasını başkalarına dayattıran insanlardan uzak durarak özgün iradenle sağlam kararlar alabilmeli insan..

Sessizlik politikası bu tarz insanların karşısında daha etkili tepki verme yolu olabilmektedir. Sessizliğini anlayamayan insan, sana değer vermeyen seni anlamayandır. Yaşamını birleştireceğin özellikle insanı seçerken acele etmeyerek hissi davranışlarımızla özgün tercih edebilmeliyizdir. Eskilerin uzun birlikteliklerinin sırları buralarda saklıdır. Bir bakış bir suskunluk bir sessizlik anı ölümsüz kılarak kalıcı izler bırakır belleklerde..

 

 

ARAŞTIRMACI YAZAR

EREN BERBER

Yazarın Diğer Yazıları