enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
34°C
Bursa
34°C
Açık
Pazar Açık
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Açık
31°C

Çakırlı mahallesi doğalgaza kavuşuyor

Çakırlı mahallesi doğalgaza kavuşuyor
A+
A-

Daha önce doğalgaz kazı çalışmaları yapılan, Orhangazi’ye bağlı Çakırlı mahallesinde önümüzdeki kış doğalgaz kullanımına başlanıyor. Armagaz’ın satış ihalesinde en uygun teklifi veren Enerya Doğalgaz şirketi yetkililerinin geçtiğimiz günlerde Çakırlı mahallesinde incelemelerde bulunduğu ve kış döneminde mahallede doğalgaz kullanımına geçileceği belirlendi.

Yalova ve ilçeleri ile birlikte Orhangazi’nin de doğalgaz dağıtım ve kazı yetkisini elinde bulunduran ancak gerekli yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesi ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından el konulan Armagaz Doğalgaz A.Ş.’nin satış ihalesi EPDK’nın Ankara’daki genel merkezinde Nisan ayında yapılmıştı.

1 milyar 106 milyon muhammen bedelle satışa çıkmıştı

Armagaz’ın doğalgaz dağıtım şebekesini, dağıtım, genişletme, iyileştirme, bakım ve onarım koşullarıyla satışa sunacak olan EPDK, bu işlemi kapalı teklif ve açık arttırma usulüyle gerçekleştirdi. 30 yıl süreliğine satışı gerçekleştirilen Arsan Marmara Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin satış ihalesi 1 milyar 106 milyon 420 bin TL muhammen bedelle gerçekleşti.

En yüksek fiyat Enerya Enerji A.Ş.’den geldi

Çok sayıda Enerji şirketinin katıldığı EPDK’daki satış ihalesinde ise en yüksek fiyatı veren firma Enerya Enerji A.Ş. oldu. Enerya Enerji, ihale ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformuna da bildirimde bulundu.

1 milyar 910 milyon TL

Enerya Enerji A.Ş. Bursa’nın Orhangazi ilçesi de dahil olmak üzere Yalova, Karamürsel ve Yalova’nın ilçelerindeki doğalgaz dağıtım lisansı için 1 milyar 910 milyon TL ile en yüksek teklifi vermişti. İhale ile ilgili olarak Enerya Doğalgaz şirketi kamuyu aydınlatma platformuna da bildirimde bulunmuştu.

 

Çakırlı mahallesi doğalgaza kavuşuyor

İhale sürecinin ardından Enerya Doğalgaz şirketine ait mühendislerin geçtiğimiz günlerde Çakırlı Mahallesine gelerek burada incelemelerde bulunduğu belirlendi. Enerya Doğalgaz’ın Çakırlı mahallesine kış aylarında doğalgaz kullanımına başlanacağını belirttiği ifade edildi.