enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
Cargill

Cargill, META gıda çözümleri ve kuruluşuna öncülük edecek üst düzey atamaları duyurdu

Cargill, META gıda çözümleri ve kuruluşuna öncülük edecek üst düzey atamaları duyurdu
24
A+
A-

Gıda Çözümleri Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinde üst yönetimini yeniden yapılandırırken altı yeni yöneticinin atamalarını duyurdu.

Cargill, müşterilerine bütünsel ve yenilikçi çözümler sunmak için küresel organizasyon yapısını güçlendirerek dönüştürüyor. META Bölgesinde de buna paralel olarak altı yönetici ataması yapılıyor.
2030 yılına kadar küresel olarak liderlik pozisyonlarındaki kadın oranını yüzde 50’ye yükseltmeyi taahhüt eden Cargill’den yapılan açıklamada, gerçekleşen atamalar ile bu hedefe bir adım daha yaklaşıldığı vurgulandı.
Açıklamaya göre;
• Banu Öksün, Et ve Süt Alternatifleri Grubu altında Gıda Çözümleri Portföy Direktörü,
• Sonat Akat, META Yenilebilir Yağlar Ürün Grubu Direktörü,
• Tuba Çetin, Gıda Çözümleri META Hukuk Departmanı Başkanı,
• Ayşe Arslan, Gıda Çözümleri META Finans Direktörü,
• Cem Beysel, META Nişasta, Tatlandırıcılar ve Kıvam Vericiler Ürün Grubu ve Sürdürülebilirlik Direktörü,
• Demokan Konyalıgil, Gıda Çözümleri META Kamu Yönetimi ve Dış İletişim Direktörü olarak görevlendirildi.


Gıda Çözümleri META Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu; “Gelecek için vizyonumuz Cargill’i bir bileşen tedarikçisi olmanın ötesine geçirmek… Yeni trendleri öngörmek, Ar-Ge yatırımlarımızı sürdürmek ve işletmelerimiz arasında iş birliğini mümkün kılarak müşterilerimizin rekabet güçlerini zirveye taşımalarına yardımcı olmak istiyoruz. Bu yeniden yapılanma ve atamalar, sürdürülebilirliği iş modelimizin merkezine yerleştirirken, daha mutlu ve sağlıklı yaşam için gıdayı yeniden canlandırma çabamıza katkıda bulunacak” dedi.
Banu Öksün, Et ve Süt Alternatifleri Grubu altında Gıda Çözümleri Portföy Direktörü olarak atandı. Altı yıldır Cargill Gıda META İnsan Kaynakları Başkanı ve Bölgesel Gıda Zenginleştiricileri Kategori Lideri olarak çifte görev yürüten Öksün, Cargill Gıda META’nın stratejik yetenek yönetimi ve büyüme stratejilerine önemli katkılarda bulundu. Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden lisans, New School University (Parsons College) Medya Çalışmaları bölümünden yüksek lisans derecesine sahip olan Öksün, Bank of America, Merrill Lynch (New York), Microsoft, Samsung ve Ünlü & Co gibi çeşitli pozisyonlarda görev aldı.


Sonat Akat, Cargill Gıda META Finans Direktörlüğü görevinin ardından META Yenilebilir Yağlar Ürün Grubu Direktörü olarak atandı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Akat, Cornell Üniversitesi S.C. Johnson İşletme Okulu’ndan finans alanında MBA derecesine sahip ve daha önce Shaya, BAT ve Turkcell gibi çeşitli şirketlerde stratejik ve yapısal değişim projelerinde çalıştı.


Ayşe Arslan, Akat’ın yerine Gıda Çözümleri META Finans Direktörü olarak görevlendirildi. Finans alanında geniş deneyime sahip olan Arslan, Siemens, Nokia ve Vodafone gibi küresel şirketlerde çeşitli pozisyonlarda bulundu. 2019 yılından bu yana Cargill’in bölgesel büyümesine katkıda bulunan Arslan, stratejik projelerde yer alarak META bölgesinde kurumsal kültürün gelişiminde aktif rol oynayarak özellikle “Güçlü Liderlik” alanında faaliyet gösterdi. Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Arslan, Bilgi Üniversitesi’nde Sosyal Projeler ve STK Yönetimi üzerine yüksek lisans tezi çalışmasını yürütüyor.


Tuba Çetin, Gıda Çözümleri META Hukuk Departmanı Başkanı olarak atandı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Çetin, Cargill’de 25 yıllık deneyimiyle üst düzey avukat olarak görev alıyordu. Çetin aynı zamanda Cargill’in cinsiyet eşitliği için çalışan ve kadınların ortak konuları tartışabileceği bir platform sağlayan küresel kadın girişimi Cargill Women’s Network (CWN) Türkiye liderliğini sürdürüyor. CWN, kadınları teşvik etmek, güçlendirmek, görünürlüklerini artırmak ve kariyer gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.


Cargill dünyayı güvenli, sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde beslemek için çalışırken Cem Beysel de bundan böyle Nişasta, Tatlandırıcılar ve Kıvam Vericiler Ürün Grubu ve Sürdürülebilirlik Direktörü rolünü üstleniyor. Beysel, Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Yönetimi bölümünden mezun oldu ve kariyerine Arthur Andersen’da danışmanlık ve denetim departmanında başladı. 1999 yılından bu yana Cargill’de finans, iş geliştirme, şirket birleşmeleri, ürün yönetimi ve pazarlama alanlarında çeşitli pozisyonlarda Türkiye ve META’da çalıştı. Orta Doğu ve Türkiye’deki Cargill hayvan yemi operasyonları için çeşitli projeler geliştirdi, yönetti, büyümelerine katkıda bulundu.

Demokan Konyalıgil ise Gıda Çözümleri META’ya Kamu Yönetimi ve Dış İletişim Direktörü olarak atandı. Konyalıgil, kariyerinin başlangıç yıllarında Frito Lay ve Coca-Cola İçecek (CCI) gibi uluslararası şirketlerde denetim alanında çalıştı. Kurumsal ilişkilerdeki kariyerine, 2012 yılında Coca-Cola İçecek’te Grup Kurumsal İlişkiler Müdürü olarak başladı. Konyalıgil, kurumsal ilişkiler direktörü olarak görev yaptığı Mondelez International’dan Gıda Çözümleri META’ya katıldı.