enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5304
EURO
34,6415
Cargill

Elon Musk’tan kripto para açıklaması : İmkansız

Elon Musk’tan kripto para açıklaması : İmkansız
623
A+
A-

Elon Musk Çin kripto para yasağını yorumladı: Sevmiyorlar!

Tesla CEO’su Elon Musk, hükümetlerin kripto para ünitelerini yok edemeyeceğine inanıyor. Elon Musk, 28 Eylül’de gerçekleşen Kod Konferansı’nda Çin’in bugüne kadarki en şiddetli kripto para ünitesi yasağını ele aldı. Elon Musk’a nazaran, son olaylar ışığında Çin hükümeti kripto paraları sevmiyor.

Elon Musk, bu düşmanlığın gerisinde tam olarak ne olduğunu söyleyemese de Çin Komünist Partisi’nin merkezi hükümet için bir tehdit oluşturduğu için, kripto para ünitelerine karşı düşmanca davrandığını öne sürüyor. Kripto paraların “güvenli sözcüğü” olduğunu söyleyen Elon Musk, Çin’in kripto yasaklarını da eleştirdi. Elon Musk mevzuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Sanırım kripto parlar temelde merkezi hükümetin gücünü azaltmayı hedefliyor ve bundan hoşlanmıyorlar, benim varsayımım bu…

Elon Musk: Kripto para ünitelerini “yok etmek” imkansız!

Elon Musk, kripto paraların kıymetli olduğunu, zira hükümetlerin onu denetim edemediğini düşünüyor. Elon Musk bahse yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Biliyorsunuz, hükümetler elini kurabiye kavanozundan uzak tutup para data tabanını düzenleyemediğinde, muhtemelen bunun bir kıymeti vardır.

Açıklamalarının devamında Elon Musk, tek bir tweet ile piyasayı hareket ettirme yeteneği hakkında yorum yaparken, yarı latife bir halde piyasa yükselirse bunun düzgün bir şey olduğu sonucuna vardı. Elon Musk “Bu yeterli bir şey, olağan ki fiyat yükseldiği zaman…” dedi. Bununla birlikte Elon Musk, kripto para üniteleri için “uzun vadeli bir hedef” olduğuna inanıyor. Milyarder, kripto para ünitelerini “yok etmenin” imkansız olduğunu ekliyor, lakin hükümetlerin muhtemelen piyasanın ilerlemesini yavaşlatacağına da inanıyor.