enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
Cargill

Engelsiz Tarım’da Bezelye ve araka hasadı başladı

Engelsiz Tarım’da Bezelye ve araka hasadı başladı
12
A+
A-

Orhangazi Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve bir çok kurum ile ortak yürütülen Engelsiz Tarım Projesi kapsamında ekimi aylar önce yapılan Bezelye ve Araka ürünlerinin hasadı başladı. 5 bin m2’lik alanda ekimi yapılan ürünler 1500 kilo toplandı ve satışına başlandı.

Özel öğrencilere farkındalık yaratmak için Orhangazi Saadet Öcalgiray Özel Eğitim ve Meslek Okulu bünyesinde Kaymakamlık koordinasyonu ile başlatılan Engelsiz Tarım Projesi’nde yaz ürünlerinin hasadına başlandı.

Özel öğrenciler hem öğreniyor hem kazanıyor

Kaymakamlık tarafından hazırlanan ve BEBKA tarafından projesi onaylanarak uygulamaya alınan Engelsiz Tarım Projesi’nde yaklaşık 20 bin m2’lik alanda mevsimine göre farklı ürünlerin ekim ve hasadı yapılıyor. Birkaç ay önce yine özel öğrenciler tarafından ekimi yapılan bezelye ve arakaların hasadına başlandı.

1500 kilo bezelye

Yine engelli öğrenciler ve öğretmenleri tarafından hasadı yapılan bezelyeden 1500 kilogram ürün elde edildi. Toplanan ayıklanıp satışa hazır hale getiriliyor. Özel öğrenciler bugün kurulacak olan ORKENT bölgesindeki Perşembe pazarında topladıkları bezelyelerin satışını da gerçekleştirecekler. Ayrıca isteyen vatandaşlar Engelsiz Tarım projesinin yapıldığı alana giderek kendileri buradan da ürün satın alabiliyorlar.

Biber, domates ve patlıcan ekimleri başlıyor

Diğer yandan Engelsiz Tarım Projesi kapsamında proje için tahsis edilen arsa üzerinde yaz sebzeleri olan Domates, patlıcan ve biber ekimine de başlandı.