enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5991
EURO
34,7375
Cargill

Ethereum (ETC) Güncellemesi Geliyor

Ethereum (ETC) Güncellemesi Geliyor
727
A+
A-

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, “Bitcoin geçen hafta 67.000$’ın kıyısından döndü.” cümlesi ile geçen haftanın özetini yaparken, haftanın ilk gününde yeni haftayla ilgili yaptığı değerlendirmede şu sözlere yer verdi: “İlk Bitcoin ETF’lerinin işleme girmesi ile spot piyasanın hacmi bu tarafa kaymış olabilir ki işlemlerin gri alandan kendi sahalarına aktarılması SEC’in mutlak isteyeceği bir durum. Yeni hafta kripto paralarda operasyonel ve bürokratik gelişmeleri barındırıyor. İlk olarak bu hafta beklenen Dijital Dolar raporu Fed tarafından yayımlanması beklenirken, nasıl bir blockchain yapısında olacakları, stabilcoin ve kripto paralar hakkındaki duruşlarına raporda yer vermeleri bekleniyor. Çarşamba günü Ethereum’da Altair adında yeni bir güncelleme gelecek. Bu güncelleme Ethereum 2.0’ın işlevsellik kazanmasında önemli rol oynacak çünkü yoğun işlem süreçleri ‘shard chain’ kullanımı ile problemsiz işleyeceği planlanıyor.

Ethereum 2.0 sürecinin sorunsuz bir şekilde ilerletilmesi Ethereum’un fiyatlarının seyri açısından büyük önem taşıyor. Makro tarafta ise Perşembe günü ECB’nin faiz toplantısı ile ABD’den 3.çeyrek büyüme rakamları, Cuma günü ise Euro Bölgesinden TÜFE ve ABD’den çekirdek kişisel tüketim harcamaları gelecek. Cuma günü hatırlanacağı üzere altın-bitcoin karşılaştırmasında Bitcoin’in altına göre enflasyon daha iyi korunma aracı olduğunu belirtmiştik. JP Morgan da artan ABD enflasyonu karşısında Bitcoin’e rağbet olacağından bahsetti.

Bu nedenle makro tarafta enflasyon verileri yakından inceleniyor. Bitcoin haftasonu 60.000$ gerisine inerken, halen daha OBO formasyonu nedeniyle 55.000$ tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle 63.400$ seviyesi aşılmadıkça BTC kuvvetsiz kalabilir.”