enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3235
EURO
35,0702
CARGILL

Ethereum güncellemesi yarın !

Ethereum güncellemesi yarın !
548
A+
A-

ABD’de Stablecoinlere Karşı Duruş mu Geliyor? Ethereum Güncellemesi Yarın! Bitcoin 55.000$ Riski Devam Ediyor

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü’nün son gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında şu sözlere yer verdi: Kripto paralar gelişmelere bağlı olarak dün gece bir miktar değer kaybetti. Son iki haftadır üzerinde sıkça durduğumuz ekim ayı sonu ABD’de Fed tarafından yayımlanması beklenen ‘Dijital Dolar’ raporu öncesinde beklenildiği gibi SEC ve Stablecoin ihraççıları karşı karşıya geldi. SEC, stablecoinlerin değişim aracı olma özelliğinden yola çıkarak hakimiyet kuracağını ve yetki sahibi olduğunu açıklaması bekleniyor.

Geçen hafta en büyük stablecoin ihraççısı Tethere’e 2,5 milyon dolar CFTC tarafından ceza kesilmişti. FOMC toplantı tutanaklarında da stablecoinlerin mevcut sisteme yönelik tehdit oluşturduğu ele alınmıştı. Stablecoin şirketlerinin denetiminin yapılması elbette kripto paralar açısından güven sağlayıcı unsur olacaktır ancak bu lobi faaliyetleri aşırıya kaçılacağı ve sektörü kısıtlayıcı olacağı beklenmesi kripto paralarda ufak bir düşüşe neden oldu. Bu haftaki raporda metinlerin ve niyetin ortaya çıkması ile kripto paralar kendisine yön bulacaktır. Fakat böyle bir durumda 67.000$ seviyesinin kıyısından dönen ve tüm zamanların en yüksek seviyesini test eden Bitcoin’in değerini 55.000$ seviyelerine çekilmesi için risk oluşturur.

Halbuki diğer tarafta Bitcoinlerin büyük cüzdanlardaki miktarları artmaya ve yatırımcılar stablecoinleri ile Bitcoin alarak borsalardan dışarı aktardıkları görülüyor. Bu iyi gelişmeler, bu haftaki rapor riskini atlatabilirse kasım ve aralık aylarında yükselişe dönebilir.