enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
Cargill

Ev sahipleri ve kiracılar için yeni dönem başlıyor!

Ev sahipleri ve kiracılar için yeni dönem başlıyor!
18
A+
A-

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları ortadan kaldıran yeni bir çözüm: e-Kontrat uygulaması hayata geçiyor.

Kira ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıkların önüne geçmek amacıyla geliştirilen yeni bir uygulama, sektörde dönüşüm yaratmaya hazırlanıyor. Fiyat konusundaki anlaşmazlıkların çözümü için hayata geçirilen e-kontrat sistemi, bir dizi özelliği içinde barındırarak ev sahipleri ve kiracıları eski nesil kira kontratlarından kurtarıyor.

Eski Nesil Kira Kontratları Tarih Oluyor

Yeni uygulama ile birlikte, eski nesil kira kontratları tarih oluyor. E-kontrat sistemi, ev sahiplerinin ve kiracıların haklarını daha etkili bir şekilde koruma amacı taşıyor.

Kanıt Yerine Geçen e-Kontrat

Fiyat anlaşmazlıklarında sıkça karşılaşılan sorunlara çözüm getiren e-kontrat, kiracı ve ev sahiplerini karşı karşıya getiren durumlarda güvenilir bir kanıt olarak işlev görecek.

Bölge Bölge Fiyat Haritası İle Şeffaflık Sağlanıyor

Uygulama, bölge bazında kiralık dairelerin fiyatlarını haritalandırarak, ev sahipleri ve kiracılara resmi kaynaklardan bilgi alma imkanı sunuyor. Bu sayede, kira bedelleri ile ilgili şeffaf bir ortam oluşturuluyor.

2024 Sonunda Tam Uyum Sağlanacak

Gayrimenkul uzmanı Emrah Gerek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kayıt altına alınacağı için artık kontratlar fiyat kontrolleri daha rahat yapılabilecek. Düzenlemeden önceki sözleşmeler de yavaş yavaş sisteme dahil edilecek. 2024 yılının sonunda tamamen bütün kontratlar resmi olarak dijital ortama aktarılmış olacaklar” dedi.

Bölgesel Değerlendirme ile Kira Sorunları Çözülüyor

Gayrimenkul uzmanı Nilüfer Kas ise, “2024’ten itibaren o bölgede hangi sokakta aşağı yukarı kiralamalar ne kadar üzerinden yapılmış” diyerek, bölgesel değerlendirmenin kira sorunlarının çözümüne önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Bu yeni e-kontrat uygulamasıyla birlikte, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklara daha etkili ve hızlı çözümler getirilmesi hedefleniyor.