enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5410
EURO
34,9121
Cargill

Frank Holmes, Bitcoin ve altın fiyatları üzerine tahmin…

Frank Holmes, Bitcoin ve altın fiyatları üzerine tahmin…
348
A+
A-

Ünlü Yatırımcı, Altın ve Kripto Paralar için Dikkat Çeken Bir Tahminde Bulundu

HIVE Blockchain Technologies Yönetim Kurulu Başkanı Frank Holmes, Fed’in bu yıl attırmayı planladığı faiz oranlarının kripto piyasalarını ve altın fiyatını kötü yönde etkilemeyeceğini söyledi. Bu tahmini de reel faiz oranlarının pozitif olmamasına bağladı.

Miami’de gerçekleşen 2022 Bitcoin Konferansı‘nda konuşan Frank Holmes, Bitcoin ve altın fiyatları üzerine tahminlerini ve fikirlerini paylaştı. Fed’in seçim yılında ekonomiyi yavaşlatmasının yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden’ın kongre kontrolünü kaybetmesi noktasında dikkatli olunması gerektiğini belirten Holmes, faiz oranlarında artışın ise hassas bir konu olduğunun altını çizerek şu sözleri söyledi:

Fed’in faiz artışını yapabilmesinin tek yolu, gerçekten pozitif faiz oranlarına sahip olmasıydı. Diğer türlüsü ekonomik anlamda bir kriz olurdu. Şu anda 2 ve 10 yıllık tahville tersine çevrildi ve sistemde bir stres durumu ortaya çıktı. Bence hızlı bir ekonomik yavaşlama söz konusu olabilir.

Birçok uzmanın beklediğinin aksine Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş durumu altın fiyatlarında bir artışa sebep olsa da kripto piyasalarında yükselişi tetiklemedi. Frank Holmes ise bu durumun karamsar bir tablo olmadığını ve önümüzdeki süreçte kripto piyasalarda da yükselişin geleceğini düşündüğünü söyledi.

Şu anda başta ABD olmak üzere birçok ülke yönetiminin ciddi baskıları sonucu bir durağanlığın var olduğunu söyleyen Holmes, hali hazırdaki altın ve kripto para fiyatlarının çok düşük olduğunu, yakın zamanda yükselişe geçeceğini ve bu nedenle de satmayıp beklemenin daha mantıklı olduğunu belirtti.