enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5841
EURO
34,8168
Cargill

Instagram’da yeni dolandırıcılık yöntemine dikkat !

Instagram’da yeni dolandırıcılık yöntemine dikkat !
647
A+
A-

Günümüzde sosyal medyada en çok kullanılan platformlar arasında İnstagram ilk sıralarda yer alıyor. Ancak aynı zamanda hackerlarda durmak bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde gelen bilgilere göre hackerlar Whatsapp yolu üzerinden saldırıda bulunuyordu. Şimdilerde gelen bilgilere göre İnstagram yoluyla dolandırıyorlar. İşte detaylar…

Linke Tıklamayın!

Geçtiğimiz günlerde Whatsapp ‘tan link göndererek dolandıran hackerlar benzer yöntemi İnstagram üzerinden yapmaya başladı. Instagram‘dan ‘From Copyright’ başlığıyla dolandırıcılık kapsamında bir mesaj gidiyor. Bu mesajda da “Hesabınızdaki bir gönderide telif hakkı ihlali tespit edildi. Telif ihlalinin yanlış olduğunu düşünüyorsanız, geri bildirim sağlamalısınız. Aksi takdirde hesabınız 24 saat içerisinde kapatılacaktır.” uyarısında bulunuluyor.

Bu uyarıda yer alan bağlantıya tıkladığınızda sizi bir adrese yönlendiriyor. Karşınıza çıkan mesajda, “Formu dikkatlice doldurduktan sonra e-postanıza gelen yanıtı 0-12 saat içerisinde inceleyin.” gibisinden bir teşvik bulunuyor. Bunu gerçekleştirirken Instagram hesabınızın şifresini girmeniz istiyor. Bunu yaptığınız takdirde parola bilginiz karşıya iletilmiş oluyor. Gelen linkleri tıklamamanız konusunda uzmanlar uyarıyor.