İznik Belediyesi tarafından düzenlenen Ekinoks 2026 Fotoğrafçılar Maratonu’nda 837 fotoğraf değerlendirmeye alındı. Türkiye’nin farklı kentlerinden yaklaşık 300 fotoğrafçının kayıt yaptırdığı organizasyonda, İznik’in tarihi ve doğal güzellikleri fotoğraf karelerine yansıdı.
İznik Belediyesi tarafından, ilçenin sahip olduğu tarihi ve doğal zenginliklerin fotoğraf sanatı aracılığıyla tanıtılması amacıyla düzenlenen Ekinoks 2026 Fotoğrafçılar Maratonu, yoğun katılımla gerçekleştirildi. İlçede yılda iki kez yaşanan ekinoks döneminin oluşturduğu görsel atmosferin yanı sıra İznik’in binlerce yıllık tarihi, kültürel mirası ve doğal güzellikleri fotoğrafçıların objektiflerinden yansıdı. İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Bursa Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği iş birliğiyle düzenlenen maraton, 18-21 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı bölgelerinden yaklaşık 300 fotoğrafçının kayıt yaptırdığı maratonda, değerlendirmeye 837 fotoğraf sunuldu.
Jüri değerlendirmesi sonucunda maratonun birinciliğini Merve Ergin, “Balıkçılar O An” adlı fotoğrafıyla elde etti. Gürsel Egemen Ergin, “Devinim” isimli fotoğrafıyla ikinci, Hüsna Altın ise “İstanbul Kapı” adlı çalışmasıyla üçüncü oldu. Maraton kapsamında düzenlenen Drone Özel kategorisinde ise “Balıkçı Ağları” adlı çalışmasıyla Emrah Ildız birinci, “Kuş Bakışı” adlı fotoğrafıyla Ümit Çiçek ikinci, “Sur İçi” isimli çalışmasıyla Ali Kart üçüncü oldu. Jüri tarafından “Tarhanalık Biberler” adlı fotoğrafıyla Ufuk Turpcan ve “Dua” adlı çalışmasıyla Esra Erşahin mansiyon ödülüne layık görüldü.

Maratonda ayrıca 30 fotoğraf sergileme kategorine seçildi.
İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, organizasyonun ilçenin tarihi ve doğal değerlerinin tanıtımına katkı sunduğunu belirterek, fotoğraf maratonunun Türkiye’nin farklı noktalarından fotoğrafçıları İznik’te buluşturduğunu söyledi.
Usta, “İlçemizin binlerce yıllık muhteşem tarihi ve eşsiz doğal güzellikleri arasında bu değerlerin tanıtımına da katkı sağlayan bir organizasyon oldu. Ülkemiz genelinden katılan fotoğrafçılar İznik Belediyesi Ekinoks 2026 Fotoğrafçılar Maratonu’nda birbirinden güzel kareler için deklanşöre bastı. Yarışmada dereceye giren, sergileme alan ve katılan tüm fotoğrafçıları tebrik ediyorum” dedi.
Ekinoks 2026 Fotoğrafçılar Maratonu ile İznik’in tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve kent yaşamından farklı kesitler, fotoğraf sanatının objektifinden Türkiye’nin farklı noktalarına taşınmış oldu.
#Orhangazi #SonDakika #Haber #Orhangazihaber #Avamhaber #Gündem #Siyaset #Ekonomi #Spor #Teknoloji