enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4919
EURO
34,5772
Cargill

Kadınlar ölmesin, hayatlar sönmesin!

417
A+
A-

Sevgili okurlarım Dünya’da olduğu gibi bizde de 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ olarak kutlanır bugün dünya emekçi kadınlar günü nedeniyle tüm kalbimle dünya emekçi kadınlar gününü kutlarım.

Türk Medeni Kanunu 17 Şubat 1926’da TBMM’de kabul edilen ve 4 Ekim 1926 tarihinde yürürlüğe konulan 743 sayılı kanundur.

Dünya’da kadına seçme ve seçilme hakkını GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK vermiştir.ulusumuzun kuruluşunda,kurtuluşunda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk kadınlarını rahmetle anıyorum.

Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında(uluslararası sosyalist kadınlar konferansı)

Almanya sosyal demokrat partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması önerisini getirdi ve öneri oy birliğiyle kabul edildi ve kutlanmaya başlandı.

Sevgili okurlar, Kadın kutsaldır çünkü kadın anadır bizleri doğuran , büyüten , besleyen ağladığımızda ağlayan güldüğümüzde gülen…

Senin ilk öğretmenin ve senin ilk doktorun yemeden yediren, içmeden içiren dışarda kaldığında üşüyen sevincinle gülendir.

Kadın kutsaldır çünkü gurur duyduğun bacındır , telli duvaklı gelin ettiğin kuşağını bağladığın…

Kadın kutsaldır çünkü eşindir sevdiğindir uğruna herşeyi göze aldığın yolunda dağlar devirdiğin güvenle yaslandığın çınardır ve dağlar kadar güvendir kış ayazında ısınıdığın güneşindir kadın.

 

Kadınlar ölmesin , hayatlar solmasın.

Kadın yoldaştır aldatmayın .

Kadın ışıktır söndürmeyin.

Kadın çiçektir soldurmayın .

Kadın annedir.

Sevginizle yaşatın öldürmeyin.

Kadın güneştir .

Dünyanızı karartmayın …

Aslında bir gün yetmez ömrümüzün her sayfasını açsak dahi kadınları anlatmaya yetmez.

 

HAYRETTİN BULUT

Yazarın Diğer Yazıları